13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialA murit compozitorul Serban Georgescu

A murit compozitorul Serban Georgescu

Compozitorul Serban Georgescu, fostul sot al Madalinei Manole, a murit duminica seara, in jurul orei 19.30, in urma unui atac de cord, fiind gasit in baie de catre sotia sa, Eniko. Serban Georgescu (55 de ani) si Eniko (27) aveau impreuna o fetita – Alessia Ana Maria – in varsta de un an si jumatate.
Ieri, in jurul orei 13.30, trupul neinsufletit al lui Serban Georgescu a fost depus la Centrul de Presa "Eugen Preda", din incinta Societatii Romane de Radiodifuziune, locul unde acesta si-a petrecut ani buni din viata. Pe 5 aprilie ar fi implinit 55 de ani. S-a nascut la Bucuresti, intr-o familie de medici, a absolvit Liceul de Muzica si apoi Conservatorul, sectia Compozitie, Muzicologie, Dirijat. A absolvit, de asemenea, un curs postuniversitar de jurnalistica, debutand la radio cu emisiunea "Opt slagare in studio", la redactia Schimburi muzicale cu strainatatea. In 1977 a devenit redactor muzical la Radio, la sectia Muzica Usoara, in 1990 realizator, iar in 1996 coordonatorul muzical al postului Radio Romania Actualitati, pozitie pe care a ocupat-o timp de sase ani. A fost membru al Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania si a semnat muzica mai multor albume. Multe dintre compozitiile sale, interpretate de Madalina Manole, Nico, Marcel Pavel, Andra, Simona Nae, Fuego, au devenit slagare. La radio, numarul emisiunilor realizate de Serban Georgescu este de ordinul miilor. Ultima emisiune realizata a fost din ciclul "Deschis duminica" si s-a transmis pe Radio Romania Actualitati, duminica, 4 martie 2007, intre orele 10 si 12. Vestea mortii lui Serban Georgescu i-a luat pe toti prietenii sai prin surprindere, mai ales ca acesta nu suferea de nici o boala. Compozitorul va fi inmormantat astazi, la ora 14, la Cimitirul Bellu.

Toate piesele lui deveneau slagare

Colegii de la Radio Romania: "Intr-un studio al Radioului exista un pian despre care ni se spunea sa nu-l atingem, deoarece la el lucreaza, in orele libere, Serban Georgescu. Pianul exista, slagarele exista, incanta deopotriva tineri si batrani. Deci Serban Georgescu exista".

Horia Moculescu: "Ca de obicei nu vorbim despre un artist decat atunci cand dispare dintre noi. Asa s-a intamplat si cu Laura Stoica, si cu multi altii. Serban Georgescu era un baiat de familie buna, slagaros cat cuprinde si foarte respectuos. Acoperea o rubrica la Radio, unde nu cred ca il va putea inlocui cineva".

Titus Andrei: "Serban mi-a fost un foarte bun prieten si vechi coleg de Radio. Era un om generos si un foarte talentat muzician. Aproape toate piesele lui deveneau slagare. Dorea sa se ocupe de o grupa de copii, pe care sa-i lanseze in diverse festivaluri, insa nu a mai apucat. Nu a lasat niciodata sa se inteleaga faptul ca ar suferi de ceva. Isi facuse de curand analizele si spunea ca totul e OK. A mai avut o data o mica ameteala, pe cand ne aflam intr-un alt oras, insa si-a revenit repede. A murit in baie, in timp ce se spala pe maini".

Cele mai citite

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă