10.4 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecial"John Adams" cucereste 13 trofee Emmy

“John Adams” cucereste 13 trofee Emmy

Ceremonia de decernare a celei de-a 60-a editii a Premiilor Emmy, echivalentul Oscarurilor pentru serialele si emisiunile de televiziune din Statele Unite, a avut loc duminica seara in noua cladire Nokia Theatre din Los Angeles. Serialul de televiziune "John Adams", care spune povestea celui de-al doilea presedinte american si este produs de HBO, a fost recompensat cu 13 premii, cele mai multe dupa ce "Angels in America" a fost recompensat cu 11 premii in 2004. "John Adams" a obtinut, printre altele, Premiul pentru cea mai buna serie de televiziune, pentru cel mai bun scenariu, pentru cel mai bun actor – care i-a revenit lui Paul Giamatti – si Premiul pentru cea mai buna actrita – Laura Linney.

Anul acesta, Premiile Emmy au inclus pentru prima data o categorie dedicata gazdelor reality show-urilor, care in Statele Unite au ajuns sa ocupe cele mai importante intervaluri orare ale posturilor care nu transmit doar prin cablu. Cei cinci nominalizati – Heidi Klum pentru "Project Runaway", Jeff Probst pentru "Survivor", Ryan Seacrest pentru "American Idol", Howie Mandel pentru "Deal or No Deal" si Tom Bergeron pentru "Dancing With the Stars" – au fost, de asemenea, si gazdele ceremoniei de decernare a Premiilor Emmy, o alegere nu foarte inspirata, potrivit celor mai multi comentatori ai galei, care au remarcat lipsa de reactie e publicului la glumele acestora si abundenta de referiri politice. Heidi Klum a stralucit insa intr-o rochie Armani Prive cenusiu-metalic, inmuiata in cristale Swarowski; Premiul pentru cea mai buna gazda de reality show i-a revenit gazdei de la "Survivor", iar cel mai bun reality show a fost desemnat, ca si anul trecut, "The Amazing Race".

"Nevestele disperate" si "Lost", marii perdanti
Serialul "Mad Men", produs de AMC (fost American Movie Classics), care se desfasoara in New York si are ca subiect industria publicitatii din perioada anilor ‘60, a devenit primul serial de televiziune, produs de o alta retea decat HBO, care sa castige Premiul pentru cea mai buna drama. HBO, obisnuitul favorit al Premiilor Emmy, a castigat in acest an 10 premii, in timp ce AMC a plecat acasa cu cinci, iar FX, canalul de cablu inrudit cu postul FOX, cu doua.
Telespectatorii au votat parodia dupa industria televiziunii "30 Rock" drept cel mai bun serial de comedie, pentru cel de-al doilea an consecutiv. Actorii serialului, Tina Fey si Alec Baldwin, au primit Premiile pentru cea mai buna actrita si cel mai bun actor intr-un serial de comedie. Tina Fey, creatoarea si producatoarea serialului, a castigat si Premiul pentru cel mai bun scenariu al unui serial de comedie. Astfel, "30 Rock" a obtinut in total sapte premii, situandu-se pe pozitia a doua dupa "John Adams".

Glenn Close a obtinut Premiul pentru cea mai buna actrita intr-o drama, pentru rolul avocatului din serialul "Damages" al retelei FX. "Rolul acesta a fost la fel de bun ca orice rol de film. Abia astept sa vad ce ne-au mai pregatit scenaristii", a declarat actrita. Premiul pentru cel mai bun actor intr-un serial dramatic a fost adjudecat de Bryan Cranston, pentru serialul "Breaking Bad", despre un profesor pe moarte care consuma droguri, produs de AMC.
"The Daily Show with Jon Stewart" a fost premiat pentru cel de-al 7-lea an consecutiv drept cel mai bun serial de varietati, in timp ce "Desperate Housewives" si "Lost" nu au mai primit decat cate o nominalizare si nici un premiu.

Editia a 60-a
» Cateva dintre premiile Emmy 2008
» Cea mai buna emisiune de varietati
The Daily Show with John Stewart (Comedy Central)
» Cel mai bun regizor pentru un serial de comedie
Barry Sonnenfeld, Pushing Daisies – "Pie-lette" (ABC)
» Cel mai bun scenariu pentru un serial de comedie
Tina Fey, 30 Rock – "Cooter" (NBC)
» Cel mai bun film de televiziune; Recount (HBO)
» Cel mai bun serial de televiziune; John Adams (HBO)
» Cel mai bun regizor pentru o miniserie sau un film de televiziune; Jay Roach, Recount (HBO)
» Cel mai bun scenariu pentru o miniserie sau un film de televiziune; Kirk Ellis, John Adams – "Independence" (HBO)
» Cel mai bun reality show; The Amazing Race (CBS)
» Cea mai buna gazda pentru un reality show
Jeff Probst, Survivor (CBS)
» Cel mai bun regizor pentru un serial dramatic
Greg Yaitanes, House – "House’s Head" (Fox)
» Cel mai bun scenariu pentru un serial dramatic; Matthew Weiner, Mad Men – "Smoke Gets in Your Eyes" (AMC)
» Cea mai buna actrita intr-un serial de comedie
Tina Fey, 30 Rock (NBC)
» Cea mai buna actrita intr-un serial dramatic
Glenn Close, Damages (FX)
» Cel mai bun actor intr-un serial de comedie
Alec Baldwin, 30 Rock (NBC)
» Cel mai bun actor intr-un serial dramatic
Brian Cranston, Breaking Bad (AMC)
» Cel mai bun serial dramatic; Mad Men (AMC)
» Cel mai bun serial de comedie; 30 Rock (NBC).

Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...
Ultima oră
Pe aceeași temă