5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecial"Jocuri murdare"

“Jocuri murdare”

Cel mai recent film regizat de George Clooney, care a avut premiera americana luna trecuta, nu s-a bucurat nici de succesul de casa asteptat, nici de gratiile presei de specialitate de dincolo sau de dincoace de Ocean.

Criticii l-au  gratulat pe George Clooney cu destule ironii, respectatul critic britanic Peter Bradshaw scriind ca, daca Joel si Ethan Coen nu-l lasa pe Clooney la ei pe platou sa se scalambaie si sa-si ridice sprancenele a mirare, isi permite el singur aceste libertati pe propriul platou. "Jocuri murdare"/"Leatherheads" nu e atat de ingrozitor daca nu-i ceri lui George Clooney sa fie Joel Coen si daca nu accepti ca actorul asemanat cu Cary Grant are o pasiune pentru filmele vechi. A dovedit-o cu extrem de onorabilul "Noapte buna si noroc"/"Good Night, and Good Luck" (o drama in alb-negru despre "vanatoarea de vrajitoare" de pe vremea lui McCarthy), o dovedeste si acum, in "Leatherheads", care e un omagiu adus comediilor anilor ‘40.

 

Filmata in culori desaturate pentru a fi cat mai in tonul epocii, cea mai proaspata creatie a actorului, care si-a sarbatorit cei 47 de ani pe 6 mai, se ocupa de primele momente ale fotbalului american, chiar inainte de a deveni profesionist. Ideea inceputului – a jocului cu o singura minge (din lipsa de bani) si a jucatorilor care, daca echipa din Duluth nu mai e sponsorizata  de firma de apret, se intorc in mina si la scos cartofi pe camp –, faciliteaza o comedie in care umorul burlesc completeaza duelurile verbale dintre independenta jurnalista interpretata de Renée Zellweger si capitanul-jucator interpretat de Clooney. Filmul e complet lipsit de pretentii, dar nu e deloc o catastrofa. Are chiar un anume farmec pentru ca  te lasa sa simti ca pasiunea echipei pentru filmele/vremurile vechi este sincera.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă