20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialCampanie: muzică şi ecologie

Campanie: muzică şi ecologie

 

Sâmbătă, 19 martie, corurile din toată țara, reunite în Programul Național „Cantus Mundi“, se alătură demersului internațional cunoscut ca „Ora Pământului“.

Anul acesta, sloganul evenimentului este „Dăruiește naturii din energia ta!“. Astfel, timp de o oră, între 20.30 și 21.30, toți cei implicați în cea mai importantă mișcare corală pentru copii din România vor stinge lumina, pentru a se alătura celor asemenea lor, din 7.000 de orașe ale lumii. La București, activitățile prilejuite de „Ora Pământului“ vor avea loc în fața Ateneului Român, sâmbătă, pe 19 martie, de la 20.30, când peste 300 de copii vor cânta împreună timp de o oră, dăruind naturii din energia lor.

„Muzica şi ecologia trebuie să facă parte din educaţia elementară a copiilor. Numai în felul acesta comunităţile vor deveni mai responsabile, mai sensibile şi mai curate. Corul Madrigal şi copiii activi în reţeaua Cantus Mundi din 21 de localităţi din România vor sărbători «Ora Pământului 2016» prin cânt. Ce poate fi mai frumos?“, a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin“.

„Ora Pământului“ este un eveniment internațional organizat în luna martie a fiecărui an, începând din 2007. Scopul acestui demers este de a sensibiliza utilizatorii de energie electrică în fața problemei dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea acestui tip de energie.

„Ora Pământului“ constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice ne­esențiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali, cât și de instituții. În prezent, comunitatea de susţinători ai acestui demers a atins 2 miliarde de oameni, în peste 7.000 de oraşe, din peste 152 de ţări.   

Cele mai citite

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...

Doi jucători din Premier League, în vârstă de 19 ani fiecare, arestați pentru viol

Premier League este fără îndoială unul dintre cele mai prestigioase și urmărite campionate de fotbal din întreaga lume, însă, în ciuda renumelui său și...

3 criterii esențiale pentru alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși

Alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși este o decizie importantă pentru orice părinte, influențând direct siguranța, confortul și buna dezvoltare a copilului în...
Ultima oră
Pe aceeași temă