Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Artă vizuală Prima ediție a concursului #Fresh

Elite Art Gallery deschide calendarul expozițional al noului an cu #Fresh. Expoziția este curatoriată de Gabriela Velea și reunește lucrările artiștilor Claudia Ion și Ioana Mîrlogeanu, doi dintre câștigătorii primei ediții a concursului de artă vizuală #Fresh.

Maria Capelos 0 comentarii

08.01.2018 - 21:25

“Concursul s-a adresat pictorilor și graficienilor tineri din România din dorința de a descoperi, promova și crește vizibilitatea acestora pe piața de artă, oferindu-le oportunități noi de dezvoltare în carieră”, spun cei de la Elite Art Gallery. 

Claudia Ion s-a născut în 1989 în București. A absolvit studii de licență și masterat la secția Pictură din cadrul UNARTE, avându-i profesori pe Ștefan Câlția, Alexandru Răzvan și Cezar Atodiresei. Artista declară că tratează diferențiat suprafața pânzei, din încercarea de a atrage privirea către interiorul lucrării.

Folosește tehnica impasto, în care se regăsește sensul tușelor aplicate în straturi groase, iar lumina creează volumele vopselei și senzația că aceasta iese din planul pânzei. „Natura și omul" este o serie ulterioară portretelor realizate de artistă, iar prin această expoziție își propune să armonizeze omul și natura, teme care o preocupă în căutările artistice din prezent. 

Ioana Mîrlogeanu s-a născut în 1994 în București. A absolvit UNATC, secția Scenografie, în prezent fiind masterandă în cadrul UNARTE cu specializarea Strategii de Creație în Pictură. Proiectul de pictură „Ipostaze" vizează propriul eu, fiind observate metamorfozele din timpul creației sau din viața de zi cu zi.

În acest fel, artista reflectă în autoportrete trăirile și transformările sale, precum și raportul cu evenimentele exterioare care se oglindesc în universul lăuntric.
Juriul #Fresh a fost compus din Zuzu Caratănase, Marius Barb și Ovidiu Ionescu, membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din România.
Expoziția este deschisă în perioada 8 ianuarie-1 februarie.

 

Citește totul despre:

#expoziție #lazi

Comentarii

loading...