Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Roșia Montană (Foto: Wikipedia)

Arhitecții cer includerea zonei Roșia Montană în patrimoniul UNESCO

Termenul limită în care Ministerul Culturii poate depune o solicitare către Comitetul Patrimoniului Mondial în vederea reluării procedurii de înscriere a Sitului Roșia Montană în Lista Patrimoniului Mondial se apropie de final.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 28.01.2020 - 15:10

Data de 31 ianuarie 2020 reprezintă termenul limită până la care Ministerul Culturii din România poate depune o solicitare către Comitetul Patrimoniului Mondial, în vederea reluării procedurii de înscriere a Sitului Roșia Montană în Lista Patrimoniului Mondial.

Din acest motiv, Ordinul Arhitecților din România (OAR) "solicită deblocarea de urgență a procedurii de înscriere în Lista Patrimoniului Mondial și în Lista Patrimoniului Mondial în Pericol, oprite în mod nedemn și nejustificat în 2018", precizează un comunicat transmis, marți, de OAR.

Ordinul Arhitecților a trimis o adresă oficială în acest sens către premierul Ludovic Orban, către ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, către vicepremierul Raluca Turcan și către președintele Klaus Iohannis.

Comentarii