14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăCulturăArheologii egipteni au descoperit un templu funerar vechi de 2.500 de ani

Arheologii egipteni au descoperit un templu funerar vechi de 2.500 de ani

Potrivit Ministerului Turismului şi Antichităţilor, aceste „descoperiri majore” făcute de o echipă de arheologi condusă de celebrul egiptolog Zahi Hawass cuprind şi peste 50 de sarcofage. 

Sarcofagele din lemn datate din perioada Noului Regat (secolele XVI-XI înainte de Hristos) au fost găsite în 52 de puţuri funerare de 10 până la 12 metri adâncime, a precizat Ministerul într-un comunicat. 

„Templul funerar al reginei Nearit, soţia regelui Teti”, precum şi trei depozite din cărămidă au fost descoperite, a indicat Hawass, citat în comunicat. 

Situl Saqqara, unde se află zeci de piramide, mănăstiri antice sau locuri de înmormântare pentru animale, este o vastă necropolă a vechii capitale egiptene Memphis, înscrisă în patrimoniul mondial al UNESCO.              

Potrivit lui Zahi Hawass, această descoperire ar putea oferi informaţii suplimentare despre istoria Saqqara în timpul Noului Regat. 

Aceste noi comori arheologice au fost găsite în apropiere de piramida regelui Teti, primul faraon al dinastiei a VI-a din Vechiul Regat. Egiptul a anunţat și în noiembrie descoperiri importante, fiind găsite peste 100 de sarcofage intacte.

Cele mai citite

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă