Arheologii egipteni au descoperit un templu funerar vechi de 2.500 de ani

Noi comori arheologice, între care un templu funerar datând de mai mult de 2.500 de ani, dar și peste 50 de sarcovage, au fost descoperite în necropola Saqqara, situată la sud de Cairo, au anunţat sâmbătă autorităţile egiptene, scrie AFP, preluată de news.ro.

Share

Romania libera 0 comentarii

17.01.2021 - 20:03

Potrivit Ministerului Turismului şi Antichităţilor, aceste „descoperiri majore" făcute de o echipă de arheologi condusă de celebrul egiptolog Zahi Hawass cuprind şi peste 50 de sarcofage. 

Sarcofagele din lemn datate din perioada Noului Regat (secolele XVI-XI înainte de Hristos) au fost găsite în 52 de puţuri funerare de 10 până la 12 metri adâncime, a precizat Ministerul într-un comunicat. 

„Templul funerar al reginei Nearit, soţia regelui Teti", precum şi trei depozite din cărămidă au fost descoperite, a indicat Hawass, citat în comunicat. 

Situl Saqqara, unde se află zeci de piramide, mănăstiri antice sau locuri de înmormântare pentru animale, este o vastă necropolă a vechii capitale egiptene Memphis, înscrisă în patrimoniul mondial al UNESCO.              

Potrivit lui Zahi Hawass, această descoperire ar putea oferi informaţii suplimentare despre istoria Saqqara în timpul Noului Regat. 

Aceste noi comori arheologice au fost găsite în apropiere de piramida regelui Teti, primul faraon al dinastiei a VI-a din Vechiul Regat. Egiptul a anunţat și în noiembrie descoperiri importante, fiind găsite peste 100 de sarcofage intacte.

Comentarii