Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ansambluri din 10 ţări participă la Festivalul Internaţional de Folclor "Carpaţi"

Ansambluri din 10 ţări participă la ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Folclor "Carpaţi", care se desfăşoară până pe 15 august în mai multe localităţi din judeţul Argeş.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 10.08.2018 - 20:19

Deschiderea oficială a festivalului a avut loc vineri, la Grădina de vară din Piteşti. A urmat o paradă a grupurilor folclorice participante, desfăşurată în zona centrală a municipiului Piteşti, seara fiind încheiată de un spectacol susţinut pe scena amenajată în Piaţa Vasile Milea.

La ediţia din acest an participă ansambluri folclorice din Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, China, Georgia, Grecia, Moldova, Serbia, Spania, Turcia şi România.

Următoarele parade şi spectacole se vor desfăşura la Mioveni (11 august), Topoloveni (12 august), Curtea de Argeş (13 august), Câmpulung Muscel (14 august) şi din nou la Piteşti pe 15 august, când va avea loc şi festivitatea de premiere.

Festivalul "Carpaţi" a debutat în anul 1975 la Curtea de Argeş, iar din 1990 are caracter internaţional. Manifestarea, ajunsă la ediţia cu numărul 35, este organizată de Consiliul Judeţean Argeş şi Centrul Cultural Judeţean.

Evenimentul marchează în acest an debutul ediţiei a douăsprezecea a "Sărbătorilor Argeşului şi Muscelului", ansamblu de manifestări cultural-artistice programate să se desfăşoare între 10 şi 18 august.

Programul sărbătorilor mai include Tabăra Internaţională de Meşteşuguri "Tradiţii Argeşene" de la Piteşti, spectacole de teatru şi muzică, concursul de ciclism montan "Dracula Bike" sau festivalul "Dracula Fest" de la Cetatea Poienari, urmând să se încheie pe 18 august cu reuniunea fiilor şi fiicelor Argeşului şi Muscelului de la Muzeul Goleşti.

Comentarii

loading...