Alina Șerban, cea mai bună actriță a Germaniei, cu pelicula Gipsy Queen

Alina Șerban a primit distincția în cadrul ceremoniei de decernare a Premiilor Uniunii Actorilor din Germania.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 14.09.2020 - 15:01

Alina Șerban a fost aleasă cea mai bună actriță a Germaniei cu rolul personajului Ali din pelicula Gipsy Queen, o producție Austria – Germania 2019, în care a interpretat o emigrantă, mamă singură de etnie romă, femeie curajoasă care luptă să le ofere copiilor ei o viață mai bună.

Pentru a intra cât mai bine în rol, Alina Șerban a fost nevoită să ia lecții intensive de box pentru a filma cea mai lungă scenă de box filmată dintr-o singură dublă, în care a întâlnit-o pe ring pe Maria Lindberg, campioană mondială la box.

Pentru interpretarea sa din "Gipsy Queen", Alina Șerban a mai obținut premiul pentru "Cea mai bună actriță" la Festivalul Internațional de Film Tallinn Black Nights 2019, cel mai important festival de film din Țările Baltice, precum și o nominalizare la Premiile Academiei Germane de Film (LOLA).

Alina Șerban este actriță, dramaturgă si regizoare, inițiatoarea teatrului cu mesaj social rom în România și câștigătoare a numeroase premii internaționale. Prima din familia ei care a absolvit liceul, ea și-a continuat studiile la UNATC București, New York University – Tisch și a obținut diploma de masterat la Royal Academy of Dramatic Art, Londra.

Comentarii