14.2 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăCulturăAlexandra Fits interpretează cele mai frumoase cântece ale Mariei Tănase, la Castelul...

Alexandra Fits interpretează cele mai frumoase cântece ale Mariei Tănase, la Castelul Bran

”Sub bagheta dirijorului Cristian Oroşanu, Kamerata Kronstadt, pianistul Alexandru Burcă şi îndrăgita Alexandra Fits vor da viaţă celor mai frumoase cântece din repertoriul Mariei Tănase, doamna scenei româneşti: Cine iubeşte şi lasă, Dragi mi-s cântecele mele, Mi-am pus busuioc în păr, Până când nu te iubeam….Nu va lipsi degustarea de vin şi brânzeturi, iar cei care doresc să petreacă o seară completă la Castelul Bran, pot urmări concertele de pe terasa restaurantului Casa de ceai, unde se pot bucura şi de un festin culinar, dar şi de băuturi fine”, menţionează comunicatul de presă.

Concertul are loc în seara zilei de 11 august 2018, de la ora 20,00, iar un bilet costă 80 de lei.

Alexandra Fits este absolventă a Liceului de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia şi a studiat pianul cu prof.univ.dr. Stela Drăgulin, la Facultatea de Muzică a Universităţii ”Transilvania din Braşov”, unde este preparator universitar. Şi-a şlefuit talentul alături de mari artizani ai muzicii, precum pianistul Daniel Goiţi, prof.univ.dr.Stela Drăgulin, Anca Parghel, soprana Maria Atgel, actriţa şi cântăreaţa Caroline Personne. În perioada 2000-2009, a colaborat cu orchestrele filarmonice din Braşov, Arad, Botoşani, cu Big Band-ul Radio, Deane’s Big Band, şi cu artişti celebri precum Johnny Răducanu, Anca Parghel, Pedro Negrescu. Anul 2011 marchează începutul colaborării cu compozitorul şi cantautorul olandez Guido van de Meent, lansând primul lor album ”Le passage secret”, o colecţie de 15 cântece în franceză pentru pian şi voce, bazat exclusiv pe texte şi muzică proprii.

Alexandru Burcă este pianist la Teatrul de Operetă şi Musical ”Ion Dacian” din Bucureşti. A susţinut concerte şi recitaluri la Ateneul Român, Festivalul Internaţional ”George Enescu”, Televiziunea Română, Societatea Română de Radiodifuziune, Filarmonica ”George Cavadia” din Brăila, Teatrul ”Maria Filotti” din Brăila,Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase”, Teatrul Godot, Teatrul de Artă Bucureşti, în Paris, Lille, Berlin, Stuttgart, Toronto etc.

Dirijorul Cristian Oroşanu a debutat la pupitrul unor ansambluri de renume, dirijând Orchestra din Paris, Orchestre National de Bordeaux şi Orchestra Tonhalle din Zurich. În ultimii ani, a avut ocazia să lucreze ca dirijor asistent cu Yutaka Sado, Mstislav Rostropovici şi Ingo Metzmacher. Cristian Oroşanu colaborează frecvent cu Orchestra Naţională Radio, dar şi cu Operele Române din Bucureşti şi Cluj Napoca, unde a dirijat peste 30 de lucrări de gen. În prezent, este dirijor al Filarmonicii din Braşov.

Kamerata Kronstadt este o nouă orchestră de cameră, tânără şi dinamică, ce a luat fiinţă din dragoste şi dăruire pentru muzică, dezvoltând un ambiţios proiect cultural, plin de energie şi dragoste pentru public. Membrii orchestrei au fost aleşi pe criteriul interesului participării în spirit cameral, fiind totodată interpreţi ce activează în cadrul orchestrelor braşovene ale Filarmonicii şi Operei Braşov. Sub bagheta maestrului Cristian Oroşanu, Kamerata Kronstadt a invitat publicul braşovean, în cadrul primelor sale trei stagiuni, la o serie de concerte-eveniment, având ca invitaţi solişti deosebiţi, printre care violoniştii Alexandru Tomescu, Răzvan Stoica, Gabriel Croitoru, Ştefan Tarara sau Rebekka Hartmann, pianistul Horia Mihail, violoncelistul Răzvan Suma, artiştii lirici Leontina Văduva şi Robert Nagy, dar şi din sfera mai puţin clasică, Alexandra Fits şi Analia Selis, se mai arată în comunicatul de presă.

Cele mai citite

Erdogan cere unitate palestinienilor după o întâlnire cu Ismail Haniyeh, liderul Hamas

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan le-a cerut sâmbătă palestinienilor „să se unească”, după o întâlnire la Istanbul cu liderul Hamas, Ismail Haniyeh, potrivit AFP...

Rectorul Universității din București limitează numărul notelor de 9 și 10 ce pot fi acordate studenților

În facultățile Universității din București (UB), la programele de studii de nivel licență, nu se vor putea acorda mai puțin de 5% și nu...

Erdogan cere unitate palestinienilor după o întâlnire cu Ismail Haniyeh, liderul Hamas

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan le-a cerut sâmbătă palestinienilor „să se unească”, după o întâlnire la Istanbul cu liderul Hamas, Ismail Haniyeh, potrivit AFP...
Ultima oră
Pe aceeași temă