3.1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021
AcasăCulturăA început campania pentru salvarea bisericii medievale de la Gurasada

A început campania pentru salvarea bisericii medievale de la Gurasada

Biserica medievala de la Gurasada, simbol al artei medievale creștine și al identității naționale românești, poate fi salvată prin intermediul unui proiect denumit „Ambulanța pentru Monumente”.

Asociației Monumentum din Sibiu anunță, printr-un comunicat de presă, că este nevoie de strângerea sumei de 234.700 Lei pentru achiziționarea unei tipologii de șindrilă din stejar unică și dificil de confecționat, plata meșterilor și acoperirea costurilor de cazare și masă pentru voluntari. 

Până în momentul de față s-a strâns suma de 30.000 de lei prin bunăvoința donatorilor privați, suma care acoperă o parte din șindrilă. Lucrările sunt programate pentru perioada 7 septembrie – 7 octombrie 2021.

Biserica de la Gurasada este înscrisă „pe lista tentativă UNESCO a României”, precizează comunicatul de presă.

„Ambulanța pentru Monumente” este un proiect inițiat în 2016 de către Asociația Monumentum și dezvoltat de către o serie de organizații existente sau nou create din domeniul patrimoniului, cu activitate independentă în mai multe regiuni ale României și prin intermediul cărora s-au salvat de la degradare ireversibilă peste 50 de monumente istorice.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Cele mai citite
00:15:09

Alec Baldwin vorbește despre tragedia din Rust: Concepții greșite!

Alec Baldwin, despre motivul pentru care vorbește acum despre tragedia „Rust”: partea 1 Actorul Alec Baldwin a împușcat mortal o femeie, în timpul unor...

Dreapta franceză și-a stabilit candidatul la alegerile prezidențiale din 2022

Dreapta franceză s-a reunit sâmbătă și și-a ales candidatul pentru alegerile prezidențiale ce se vor ține la anul. Valérie Pécresse, politiciana franceză care se autodescrie...

Erdogan: „Sper ca lira turcească să se stabilizeze în curând”

Președintele turc, Tayyip Erdogan, a declarat sâmbătă că speră că ratele de schimb valutar să se stabilizeze în scurt timp și a promis din...
Ultima oră
Pe aceeași temă