0.5 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021
AcasăCoronavirusVești bune de la UE, în privința situației din România

Vești bune de la UE, în privința situației din România

România se află pe penultimul loc în UE la decesele provocate de infecția cu COVID-19 din ultimele două săptămâni, arată datele Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor.

Vestea vine după ce țara noastră a ocupat în urmă cu o lună, locul 1 în privința deceselor din UE, cu 500 de morți pe zi. O situație alarmantă care ne-a plasat pe locul 3 mondial, în privința deceselor.

Însă țara noastră se află pe penultimul loc și la vaccinare completă împotriva virusului SARS-CoV-2. Astfel, în ultimele 14 zile au fot 267 de decese din cauza COVID-19 la un milion de locuitori. Pe ultimul loc se află Bulgaria, cu 325 de decese la un milion de locuitori.

În schimb, se vorbește despre obligativitatea impunerii certificatului verde la locul de muncă, ceea ce înseamnă că tot mai mulți români vor fi obligați să se imunizeze ca să nu ajungă să plătească testele covid, o cheltuială în plus pentru mulți români care câștigă salariul minim de economie de 1386 de lei, în timp ce un test valabil 72 de ore costă 250 de lei.

Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la presa online: Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Aleph TV, B1 TV și din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Bilanț COVID, 4 decembrie: Numărul infectărilor și cel al deceselor au scăzut

Bilanț COVID, 4 decembrie: 1.490 de cazuri noi de infectare cu Sars COV 2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore şi au...

Hunor i-a cerut amabasadorului Germaniei să sprijine aderarea României la Schengen

Vicepremierul Kelemen Hunor spune că i-a solicitat ambasadorului Germaniei la Bucureşti să sprijine aderarea României la Schengen şi încetarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare...

Bărbat înarmat cu pistol încărcat, într-un avion ce a zburat către SUA

Un bărbat călătorit cu avionul din Barbados la Miami, statul Florida, cu un pistol încărcat în buzunar, a potrivit presei de peste ocean. Pasagerul a...
Ultima oră
Pe aceeași temă