9.1 C
București
marți, 28 martie 2023
AcasăCoronavirusVarianta Covid Omicron BA.2 este acum dominantă la nivel global

Varianta Covid Omicron BA.2 este acum dominantă la nivel global

O sub-variantă a versiunii Omicron foarte transmisibile a coronavirusului, cunoscută sub numele de BA.2, este acum dominantă la nivel mondial, provocând creșteri în multe țări din Europa și Asia și ridicând îngrijorarea cu privire la potențialul unui nou val în Statele Unite.

BA.2 reprezintă acum aproape 86% din toate cazurile secvențiate, conform Organizației Mondiale a Sănătății. Este chiar mai transmisibil decât frații săi Omicron, foarte contagioși, BA.1 și BA.1.1, totuși dovezile de până acum sugerează că nu este mai probabil să provoace boli severe.

Ca și în cazul celorlalte variante din familia Omicron, vaccinurile sunt mai puțin eficiente împotriva BA.2 decât împotriva variantelor anterioare precum Alpha sau tulpina originală de coronavirus, iar protecția scade în timp. Cu toate acestea, conform datelor Agenției de Securitate a Sănătății din Marea Britanie, protecția este restabilită printr-un jab de rapel, în special pentru prevenirea spitalizării și a decesului.

Creșterea BA.2 a fost acuzată de creșterile recente din China, precum și de infecțiile record în țări europene precum Germania și Marea Britanie. Cu toate acestea, unele țări europene înregistrează acum o creștere mai lentă a cazurilor noi, sau chiar o scădere.

BA.2 a fost numită „varianta stealth” deoarece este puțin mai greu de urmărit. O genă lipsă din BA.1 a permis ca aceasta să fie urmărită implicit printr-un test PCR comun. BA.2 și un alt frate, BA.3, care este, de asemenea, în creștere ca prevalență, dar este în prezent la niveluri scăzute, pot fi găsite doar prin secvențierea genomică, pe care unele țări o fac mai mult decât altele.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Ionel Arsene s-a predat poliţiei din Italia

Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, s-a predat luni dimineaţă poliţiei din Bari - Italia. El a sosit la poliţie însoţit de avocaţi, potrivit...

Schimbări pentru modelele iPhone 15! Ce se elimină de la noul model

Modelele iPhone 15 și iPhone 15 Pro ar putea fi lansate în acest an în Franța, dar și în anumite țări, doar cu eSIM,...
00:01:16

VIDEO: Orlando Bloom se întâlnește cu președintele Zelenski

Orlando Bloom, ambasador al bunăvoinței pentru organizația ONU și star al filmelor "Pirații din Caraibe" și "Stăpânul inelelor", s-a întâlnit duminică, 26 martie, la...
Ultima oră
Pe aceeași temă