8.4 C
București
luni, 25 octombrie 2021

Un bărbat a fost condamnat la 5 ani de închisoare în Vietnam după ce a răspândit coronavirusul

În Vietnam a crescut numărul de cazuri zilnice

Un bărbat, în vârstă de 28 de ani, a fost condamnat la 5 ani de închisoare după ce a încălcat restricțiile COVID. Tânărul din Vitenam a fost acuzat că a răspândit coronavirusul la mai multe persoane. Potrivit presei de stat vietnameze, opt persoane au fost infectate din cauza bărbatului, iar una dintre ele a murit din cauza Covid-19.

Van Tri a fost găsit vinovat de „răspândirea de boli infecțioase periculoase la alte persoane”. Acesta a călătorit în luna iulie în provincia sa natală. În drumul său, a trecut prin orașul Ho Și Min în perioada de vârf a pandemiei. Acesta nu a respectat carantina de 21 de zile când a ajuns acasă.

Conform deciziei tribunalului, încălcarea de către acesta a perioadei de carantină a dus la infectarea mai multor oameni. În prezent, Vietnamul se confruntă cu o explozie a numărului de cazuri zilnice de COVID-19. Mai multe persoane au fost deja condamnate pentru răspândirea bolii.

În luna iulie, un alt bărbat, de 32 de ani, a fost condamnat la 18 luni de închisoare. De asemenea,  un însoţitor de bord al companiei Vietnam Airlines la doi ani de închisoare cu suspendare, în martie, din acelaşi motiv. 

Ultima oră
Pe aceeași temă