9 C
București
luni, 29 noiembrie 2021
AcasăCoronavirusUE a exportat peste 1 miliard de doze de vaccin anti-Covid-19 în...

UE a exportat peste 1 miliard de doze de vaccin anti-Covid-19 în lume

Ursula von der Leyen promite noi livrări

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că până în prezent, UE a exportat peste 1 miliard de doze de vaccin anti-Covid-19 în lume. Acest lucru înseamnă că a fost livrată fiecare a doua doză de ser în mai mult de 150 de țări. De asemenea, 87 de milioande de vaccinuri au fost oferite țărilor cu venturi mici și medii.

„În paralel, UE a permis vaccinarea cetățenilor noștri. Și mai mult de 75% dintre adulții din UE sunt acum vaccinați cu schema completă. Însă am rămas deschiși lumii de la început și am continuat să exportăm, chiar atunci când vaccinurile erau puține acasă. Pentru că am știut că vom învinge COVID-19 dacă luptăm împreună. Și vom face mai mult. Împreună cu președintele Biden, țintim să avem o rată a vaccinării globală de 70% până anul viitor. Agenda SUA-UE pentru Combaterea Pandemiei Globale ne va ajuta la îndeplinirea acesteia. Uniunea Europeană își îndeplinește datoria.”, a declarat Ursula von der Leyen.

De asemenea, șefa Comisiei Europene a anunțat că UE va exporta în lunile următoare cel puțin 500 de milioane de doze către cele mai vulnerabile țări. Totodată, aceasta a făcut apel către celelalte țări ale lumii. Ursula von der Leyen a precizat că se consultă cu președintele Joe Biden și cu premierul Draghi pentru a discuta această chestiune în cadrul Summitului de la Roma de săptămâna viitoare.

Cele mai citite

Pacienții infectați cu varianta Omicron au simptome „foarte ușoare”

Un medic sud-african, unul dintre primii doctori care a bănuit că se dezvoltă o nouă tulpină de coronavirus, a declarat că simptomele variantei Omicron...

Ziua Recunoștinței Neagră: Zeci de persoane ucise prin împușcare

Un băiat în vârstă de 13 ani este suspectat că a tras în mod accidental în timp ce manipula o armă de foc într-un...

Noi informații despre românii din Africa de Sud. Sunt 39 de români care așteaptă repatrierea

Noi informații despre românii din Africa de Sud. Potrivit MAE, sunt 39 de cetățeni români care trebuie repatriați, față de 36 de câți se...
Ultima oră
Pe aceeași temă