19.9 C
Bucharest
Monday, 25 September 2023
HomeCoronavirusTreisprezece câini uciși, după ce stăpânii lor au fost depistați cu COVID-19

Treisprezece câini uciși, după ce stăpânii lor au fost depistați cu COVID-19

Treisprezece câini au fost uciși în Vietnam pentru că stăpânii lor au fost depistați cu COVID-19. Această decizie a autorităților a a stârnit proteste în presă şi pe reţelele de socializare, scrie agenţia DPA.

Proprietarii câinilor, un cuplu, au părăsit provincia Long An către provincia Ca Mau în încercarea de a se pune la adăpost în cea mai rea perioadă a pandemiei, şi au luat cu ei pe o motocicletă şi cei 13 câini.

Dar, la sosirea sâmbătă la un post de control, cuplul a fost testat pozitiv pentru COVID-19. Autorităţile sanitare locale au decis apoi uciderea celor 13 câini, de teamă că ar putea fi purtători ai virusului.

”Din punct de vedere ştiinţific nu există nicio dovadă conform căreia câinii pot transmite oamenilor COVID-19. Prin urmare, decizia de a ucide câinii nu are o bază ştiinţifică” şi ”este o acţiune crudă şi lipsită de etică”, afirmă doctorul Tuan Nguyen, profesor de medicină predictivă la Universitatea de Tehnologie din Sydney (Australia).

Imaginile cu cei 13 câini pe care acel cuplu îi transporta pe motocicletă în călătoria lor de 300 de kilometri au fost intens distribuite în mass-media vietnameze, scrie Agerpres.

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Sărbătoare 25 septembrie – Doi sfinți foarte importanți sunt pomeniți în calendarul ortodox în această zi

Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Eufrosina și a Sfântului Serghie de RadonejPe data de 25 septembrie, Biserica Ortodoxă îi cinstește pe doi sfinți cu vieți...

Război în Ucraina – Ziua 579 – Britanicii ajută Ucraina să demineze teritoriile. Polonia se implică pentru găsirea de noi rute pentru cereale

UPDATE 04:00 - Britanicii antrenează ingineri ucraineniEchipele militare britanice de eliminare a bombelor şi minelor antrenează ingineri ucraineni pentru a curăţa câmpurile minate,...

Ordin de protecție împotriva propriei mame! Femeia și-a bătut fiica de 20 de ani în plină stradă

După ce a fost lovită și amenințată de mama sa, în vârstă de 54 de ani, fata de 20 de ani a mers...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies