7.4 C
București
vineri, 31 martie 2023
AcasăCoronavirusPremierul se întâlnește cu medici de familie. Se apropie valul al cincilea...

Premierul se întâlnește cu medici de familie. Se apropie valul al cincilea al pandemiei

Premierul se întâlnește cu medici de familie, într-o reuniune care a început, joi, la Palatul Victoria.

Întâlnirea din 30 decembrie 2021 are loc în contextul în care, în ianuarie, România va intra în valul al cincilea al pandemiei. Probabil că acest val va fi cu tulpina Omicron, cea mai contagioasă de până acum.

Întâlnirea de joi fusese anunțată de premier cu o zi înainte, la începutul ședinței de Guvern. Pe de altă parte, Guvernul are programată o ședință și joi, după discuțiile dintre premier și medici.

Unii medici de familie vor efectua teste Covid

Premierul Ciucă dorește să obțină sprijinul medicilor de familie în combaterea pandemiei, chiar dacă medicii de familie nu sunt specializați în acest domeniu. Totuși, medicii de familie vor fi cooptați în efectuarea de teste de identificare a Covid. În cabinetele de medicină de familie se vor face, gratuit, teste rapide Covid.

Citiți România Liberă și pe Google News

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Turcia a ratificat aderarea Finlandei la NATO

Parlamentul turc a ratificat în unanimitate joi seară aderarea Finlandei la NATO, care era blocată din mai anul trecut, la câteva zile după un...

Turcia a ratificat aderarea Finlandei la NATO

Parlamentul turc a ratificat în unanimitate joi seară aderarea Finlandei la NATO, care era blocată din mai anul trecut, la câteva zile după un...
Ultima oră
Pe aceeași temă