0.5 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021
AcasăCoronavirusImaginea disperării. O asistentă epuizată se odihnește într-o cutie de carton

Imaginea disperării. O asistentă epuizată se odihnește într-o cutie de carton

O asistentă de la spitalul Clinic de Urgență Sf. Pantelimon din București se odihnește, preț de câteva secunde, nu pe un scaun, cum ar fi normal, ci într-o cutie mare din carton, pe un hol al unității medicale. Este o imagine care a fost postată pe pagina de Facebook Ro Vaccinare și care a devenit instantaneu virală.

Situația Covid din România este mai mult decât dramatică. Pratic, ne aflăm în pragul colapsului. Spitalele sunt pline, secțiile ATI nu mai au demult paturi libere, iar România își plânge zilnic morții. Și, pentru că sistemul sanitar nu mai face față numărului din ce în ce mai mare de îmbolnăviri cu Covid, mulți pacienți au fost transferați în străinătate. 

Medicii sunt la capătul puterilor. Muncesc 24 de ore din 24 ca pe front, sub stare de asediu. Dovadă și fotografia care circulă azi pe Internet și care face cât o mie de cuvinte. O asistentă de la Spitalul Clinic de Urgență Sf Pantelimon din București cade din picioare, la propriu, epuizată de muncă și încearcă să-și revină odihnindu-se într-o cutie de carton. Îmbrăcată în combinezon, cu mască pe față, femeia pare a fi la capătul puterilor.

Ce scrie pe pagina Ro Vaccinare

Imaginea care a făcut, luni, înconjurul Internetului este postată pe pagina de Facebook Ro Vaccinare și este însoțită de un text.

„Epuizare…

O asistentă medicală de la Spitalul Clinic de Urgență “Sf. Pantelimon“ se odihnește preț de câteva momente, între mult prea multele cazuri grave din UPU. Din păcate, toate paturile, scaunele și mesele sunt ocupate de pacienți în stare gravă. Și? Urgențele continuă să vină! Sperăm ca mesajul să ajungă la toți cei care încă mai stau pe gânduri.Vă rugăm: mergeți la vaccinare. Este cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19”

Imagine: Spitalul Clinic de Urgență “Sf. Pantelimon“ din București

CITEȘTE ȘI: Bilanț Covid, 18 octombrie 2021. Un nou record la ATI

Cele mai citite

Bărbat înarmat cu pistol încărcat, într-un avion ce a zburat către SUA

Un bărbat călătorit cu avionul din Barbados la Miami, statul Florida, cu un pistol încărcat în buzunar, a potrivit presei de peste ocean. Pasagerul a...
Ultima oră
Pe aceeași temă