5.6 C
București
joi, 2 decembrie 2021
AcasăCoronavirusNoua Zeelandă își propune obiectivul de vaccinare de 90% pentru a depăși...

Noua Zeelandă își propune obiectivul de vaccinare de 90% pentru a depăși pandemia de Covodi-19

Premierul a propus un nou obiectiv

Premierul țării a declarat că Noua Zeelandă își va pune capăt măsurilor stricte de blocare a coronavirusului și va restabili mai multe libertăți numai atunci când 90% din populația sa eligibilă va fi complet vaccinată.

Autorităţile neozeelandeze, care nu au anunţat o dată precisă pentru atingerea acestui obiectiv, au vaccinat până acum 68% din populația eligibilă cu schema completă. Ardern a spus că atingerea unei rate de inoculare de 90% la fiecare consiliu de sănătate districtual din țară ar face națiunea din Pacificul de Sud una dintre cele mai vaccinate țări din lume.

„În cele din urmă, am echilibrat dorința de a redeschide rapid, continuând să menținem oamenii în siguranță. Oamenii complet vaccinați vor putea să reia legătura cu familia și prietenii, să meargă la baruri și restaurante și să facă lucrurile pe care le plac cu mai multă siguranță și încredere”, a declarat Ardern la o conferință de presă în capitala Wellington.

În momentul în care obiectivul va fi atins, țara va funcționa după un sistem semafor. Certificatul de vaccin va fi esențial pentru noul sistem, care va folosi, de asemenea, trei setări – verde, portocaliu și roșu – pentru a gestiona noile focare și cazuri.

Noua Zeelandă a impus cele mai stricte restricții pandemice, însă premierul a fost presat să le reducă. Noua Zeelandă a raportat vineri un record de 129 de cazuri COVID-19, un record zilnic pentru a treia oară în această săptămână.

Cele mai citite

Haine de firmă falsificate au fost găsite la vamă

Haine de firmă falsificate au fost descoperite într-o mașină care le aducea în România din Bulgaria. Un cetăţean bulgar, care conducea mașina, este cercetat...
00:02:04

Oficial! SUA ar putea modifica momentul eliberării stocurilor de petrol dacă prețurile scad

Vorbind într-un interviu video pentru conferința Reuters Next, secretarul adjunct al Energiei din SUA, David Turk, a declarat miercuri că administrația Biden ar putea...

Servanții Bruxelles-ului s-au travestit în patrioți

Nu-mi plac defilările, cum nici discursurile patriotarde ale celor străini de neam și de țară, dar care-și pun cocorații de patrioți și pene de...
Ultima oră
Pe aceeași temă