11.1 C
București
marți, 26 octombrie 2021

La nivel naţional sunt libere 21 paturi ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19. În Bucureşti sunt 3 paturi libere

„În data de 23 septembrie 2021, conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există 1212 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19. De asemenea, 1067 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări. În Bucureşti sunt avizate de DSP 248 de paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19. La nivel naţional sunt libere 21 paturi ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2, iar în Bucureşti sunt 3 paturi libere la acest moment”, a transmis, joi, Grupul de Comunicare Strategică.

Paturile neocupate sunt în:

Argeş – 2,

Bihor – 1,

Botoşani – 3,

Bucureşti – 3,

Covasna – 1,

Dolj – 4, Iaşi – 1,

Mehedinţi – 1,

Sibiu – 3,

Suceava – 2. 

„Se lucrează în continuare pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare. Menţionăm faptul că în procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare”, a arătat sursa citată.

Nicușor Dan a anunțat că va suplimenta paturile în Capitală

Edilul a anunțat joi că va suplimenta paturile din spitalele care se află în subordinea Primăriei Capitalei:

„Primăria Capitalei și Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București fac în continuare eforturi pentru asigurarea bazei logistice necesare tratării pacienților COVID-19.

12 dintre cele 19 spitale din subordinea Primăriei Capitalei sunt în acest moment folosite și pentru tratarea cazurilor de COVID-19. Cu un număr total de 712 paturi pentru acești pacienți. Dintre paturile existente, 40 sunt la Terapie Intensivă. Iar până la sfârșitul săptămânii se vor adăuga încă 14 paturi de Terapie Intensivă și 28 intermediare.

În ceea ce privește testarea pentru COVID-19, am primit 20 de mașini de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, care vor beneficia de personal medical detașat de la ASSMB pentru a face testele pe teren, acolo unde e necesar.”, a scris Nicușor Dan în mediul online

Ultima oră
Pe aceeași temă