24.7 C
București
luni, 26 septembrie 2022
AcasăCoronavirusJoe Biden, negativ la COVID - Va ieși din izolare

Joe Biden, negativ la COVID – Va ieși din izolare

Președintele american Joe Biden a fost testat negativ pentru COVID-19 pentru a doua zi consecutivă duminică și va ieși din izolare după ce a ieșit pozitiv timp de aproape o săptămână, a declarat medicul Casei Albe.

În urma testului său negativ, Biden va reveni la angajamentele publice și la călătorii, a declarat Dr. Kevin O’Connor. Președintele a călătorit duminică dimineața la casa sa de vacanță din Rehoboth Beach, Delaware, notează Reuters.

„Mă simt foarte bine”, a declarat Biden, în vârstă de 79 de ani, reporterilor din fața Casei Albe la plecarea spre Rehoboth Beach.

Biden a ieșit pentru prima dată din izolare la 27 iulie, după ce a fost testat pozitiv pentru prima dată la 21 iulie pentru COVID-19. El a fost testat pozitiv din nou la 30 iulie, în ceea ce O’Connor a descris ca fiind un caz de „ricoșeu” întâlnit la un procent mic de persoane care iau medicamentul antiviral Paxlovid.

Faptul că a ieșit din nou negativ îi va permite lui Biden să își continue călătoria planificată luni în Kentucky și să participe la semnarea unor proiecte de lege la Casa Albă săptămâna viitoare.

Biden a suferit simptome ușoare, inclusiv dureri de corp și tuse, în timpul primei sale confruntări cu COVID-19. Președintele este vaccinat.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

AFACEREA LIDO: Administratorul special numit de Ministerul Turismului și-a depus mandatul

Planurile Ministerului Turismului și Antreprenoriatului de salvare a companiei Lido SA din fața falimentului sunt puse la grea încercare, după ce administratorul special și-a...

Ca să scape de condamnare, rectorul Mihnea Costoiu și-a schimbat avocatul

Rectorul Universității Politehnica, profesorul Mihnea Costoiu, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, și-a schimbat avocatul. Procesul este acum în faza apelurilor. Mihnea Costoiu...

Războiul Rusia – Ucraina. Patriarhul Moscovei susține că un rus care moare în Ucraina e iertat de toate păcatele

Dacă un militar rus moare în "operațiunea specială" din Ucraina, acest sacrificiu "spală toate păcatele pe care o persoană le-a făcut", susține patriarhul Moscovei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă