32.1 C
Bucharest
Friday, 22 September 2023
HomeCoronavirusGheorghiță: Doza a treia rămâne opțională

Gheorghiță: Doza a treia rămâne opțională

Președintele Comitetului Național de Coordonare a activităților privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), Valeriu Gheorghiță, secretarul de stat în Ministerul Sănătății și vicepreședinte CNCAV, Andrei Baciu, susțin o conferință de presă, la Palatul Victoria.

Persoanele care au făcut vaccinul Janssen nu au recomandare la acest moment să facă a treia doză de vaccin, în urma studiilor se va stabili ce vaccin să se administreze pentru cea de-a treia doză.

Adminsitrarea celei de-a treia doze a început, cu vaccinurile de la Pfizer ori Moderna, indiferent de forma primelor vaccinuri. Pentru cei care s-au vaccinat la primele doze cu unul din cele două vaccinuri, se recomandă folosirea aceluiași tip de vaccin, dar se poate face și celălalt, a precizat Valeriu Gheorghiță.

„Categoric da”, este necesar să se facă doza de rapel pentru persoanele din categoriile derisc. Datele științifice arată că aceasta doză arată restabilirea eficienței vaccinurilor, a precizat Gheorghiță.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
00:00:51

VIDEO: Avioane de vânătoare aterizează pe o autostradă finlandeză

O pereche de avioane de luptă F-35A Lockheed Martin au aterizat pentru prima dată pe o autostradă, arată imagini ale armatei norvegiene, un pas...

Doliu la echipa de fotbal condusă de Gigă Hagi

Fostul fotbalist Cătălin Agafiței a murit joi, 21 septembrie, la vârsta de 47 de ani.Cătălin Agafiței a pierdut lupta boala la numai 47...

Profesoară bătută în fața școlii de mama unui elev. Ce a determinat-o pe femeie să îl lovească pe cadrul didactic

O anchetă a fost demarată de către polițiștii din Satu Mare, în urma unei plângeri depuse de o femeie, care este cadru didactic...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies