3.8 C
București
duminică, 5 decembrie 2021
AcasăCoronavirusDoar 3 paturi ATI pentru pacienții cu COVID, libere în toată țara

Doar 3 paturi ATI pentru pacienții cu COVID, libere în toată țara

Situația pandemică se agravează de la o zi la alta, iar spitalele sunt pline până la refuz. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat astăzi că doar 3 paturi ATI pentru pacienții cu COVID mai sunt libere în toată țara, în Bihor, Brașov și Galați.

„La nivel național sunt libere 3 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2. La acest moment, în București nu sunt paturi ATI libere pentru pacien’ii de COVID-19”, a informat GCS.

Datele centralizate arată că, la nivelul întregii țări, sunt ocupate 1468 paturi ATI, o parte dintre acestea fiind din rezerva operațională.

 Grupul de Comunicare Strategică a transmis:  „În data de 4 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1444 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. În București sunt avizate de DSP 313 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19. De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 120 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19, dintre care 51 sunt în București. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale”.

Conform sursei citate, se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare. În procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare.

Cele mai citite

Incendiu puternic în Popești Leordeni. Arde un depozit pe șoseaua de centură

Un incendiu puternic în Popești Leordeni s-a declanșat în dimineața zilei de duminică, 5 decembrie 2021. Incendiul s-a declanșat înainte de ora 7 dimineața...

Apelul Papei Francisc către omenire

Papa Francisc, aflat în vizită în Grecia, a făcut apel către întreaga omenire și legat de criza imigranților, în afară de situația grea a...

Moș Nicolae – mesaje și urări bune de trimis

Moș Nicolae potrivit tradiției vine în noapte de 5 spre 6 decembrie cu daruri. În ziua de 6 decembrie este sărbătorit Sfântul Nicolae, astfel...
Ultima oră
Pe aceeași temă