11.2 C
București
luni, 18 octombrie 2021

Creștere ascendentă a persoanelor internate cu COVID-19. Doar 23 de paturi ATI sunt libere în toată ţara

Numărul cazurilor de COVID din România se află pe un trend ascendent. Din păcate, la pol opus, numărul paturilor disponibile la ATI destinate pacienților cu coronavirus, sunt în scădere.

Conform alerte.ms, astăzi, 24 septembrie, la nivel național există 1.239 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. De asemenea, 1.116 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări, au transmis vineri reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică.

În București sunt 2 paturi libere la acest moment.

„Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare”, au transmis reprezentantții GCS.


Situația paturlori ATI destinate pacienților de Covid-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, neocupate:


Bihor -1
București-2
Cluj-3

Constanța-1
Covasna – 1
Dolj-4
Harghita-2
Mureș-2
Sibiu -5
Timis-2

Ultima oră
Pe aceeași temă