23 C
Bucharest
Sunday, 1 October 2023
HomeCoronavirusCOVID-19: Locuitorii din Marea Britanie nu vor mai sta în carantină dacă...

COVID-19: Locuitorii din Marea Britanie nu vor mai sta în carantină dacă sunt depistați pozitiv

Locuitorii Regatului Unit nu vor mai trebui să se autoizoleze după ce au fost testați pozitiv pentru coronavirus. Premierul Boris Johnson urmează să anunţe luni această decizie care a fost descrisă ca fiind „neînţeleaptă” şi „prematură”, potrivit SkyNews.

Această decizie se va aplica și pentru contacții direcți.

„Trebuie să învățăm să trăim cu virusul”

Înainte de a face acest anunț, cu privire la carantina din Marea Britanie, domnul Johnson a spus: „COVID-ul nu va dispărea brusc și trebuie să învățăm să trăim cu acest virus și să continuăm să ne protejăm fără a ne restrânge libertățile. Avem multe soluții împotriva acestui virus, vaccinuri, teste, tratamente. Mulțumită programului nostru de vaccinare de succes și numărului de oameni care s-au prezentat pentru a fi inoculați, suntem acum în măsură să ne stabilim singuri ce măsuri să luăm. Întrebat dacă această schimbare înseamnă că oamenii ar putea merge la muncă dacă ar avea COVID, purtătorul de cuvânt oficial al premierului a spus anterior că vor exista anumite îndrumări, dar că asta nu recomandăm.”

Carantină Marea Britanie – Planuri de urgență pentru un posibil focar

Autoritățile locale vor trebui să gestioneze focarele folosind competențele preexistente de sănătate publică, la fel ca și pentru alte boli.

Ministrul Britanic pentru Europa, James Cleverly, a declarat duminică la Sky News, că autoritățile locale au de mult în vigoare planuri de urgență pentru focarele de boală și le vor folosi.

El nu a spus dacă consiliile vor primi mai mulți bani pentru a face față focarelor de COVID, dar a spus că Omicron este „mult mai asemănător” cu alte boli mai puțin cunoscute pentru care autoritățile locale aveau deja planuri.

Urmărește România Liberă pe Facebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Motivul pentru care astăzi trebuie să bei o cafea în plus

Ziua Internațională a Cafelei a fost stabilită de Organizația Internațională a Cafelei în 2015, cu scopul de a aduce un omagiu fermierilor de...

Vremea – 1 octombrie – Se schimbă temperaturile din prima zi de Octombrie

Duminică, 1 octombrie 2023, vremea continuă să aducă valori termice mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă din an. Vremea în toată țara...

Salariu minim brut crește la 3.300 de lei de la 1 octombrie

De majorarea salariului de bază minim la 3.300 de lei vor beneficia 1.867.588 de salariaţi."Începând cu data de 1 octombrie 2023, salariul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies