11.3 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021

Copiii din Marea Britanie pot decide singuri dacă se vaccinează anti-Covid

Marea Britanie a anunțat că adolescenții pot decid singuri dacă vor să se imunizeze anti-Covid sau nu. UK se alătură Franței, Germanei, SUA, Canadei și Japoniei, care au decis să vaccineze anti-COVID-19 copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani.

Guvernul britanic a declarat că va fi solicitat consimțământul părinților pentru vaccinări. Cu toate acestea, copiii își pot consimți singuri (fără părinți) dacă doresc să se vaccineze anti-COVID.

Acest lucru a atras dezbateri aprinse. Dar legea privind consimțământul pentru tratament medical pentru sub 16 ani este bine stabilită în Marea Britanie.

Medicii sunt autorizați să evalueze competența unui copil în a înțelege un tratament și a consimți administrarea acestuia. Acest lucru poate avea loc chiar și fără știrea părinților, cu condiția să fie în interesul superior al copilului.

Decizia a fost luată în baza unui precedent, deoarece într-un proces din anii ’80 s-a hotărât ca tinerii care pot demonstra că înțeleg un act medical, să poată lua o decizie cu privire la el.

Pfizer a anunțat că vaccinul anti-COVID-19 este eficient pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani

Anunțul a fost făcut luni de laboratorul farmaceutic american Pfizer şi compania germană BioNTech.

„Suntem dornici să extindem protecția oferită de vaccin acestei populații mai tinere, sub rezerva autorizației de reglementare, mai ales că urmărim răspândirea variantei delta și amenințarea substanțială pe care aceasta o reprezintă pentru copii”, a declarat Albert Bourla, președintele și CEO-ul Pfizer. „

Ultima oră
Pe aceeași temă