5.5 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăCoronavirusCopiii din Marea Britanie pot decide singuri dacă se vaccinează anti-Covid

Copiii din Marea Britanie pot decide singuri dacă se vaccinează anti-Covid

Marea Britanie a anunțat că adolescenții pot decid singuri dacă vor să se imunizeze anti-Covid sau nu. UK se alătură Franței, Germanei, SUA, Canadei și Japoniei, care au decis să vaccineze anti-COVID-19 copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani.

Guvernul britanic a declarat că va fi solicitat consimțământul părinților pentru vaccinări. Cu toate acestea, copiii își pot consimți singuri (fără părinți) dacă doresc să se vaccineze anti-COVID.

Acest lucru a atras dezbateri aprinse. Dar legea privind consimțământul pentru tratament medical pentru sub 16 ani este bine stabilită în Marea Britanie.

Medicii sunt autorizați să evalueze competența unui copil în a înțelege un tratament și a consimți administrarea acestuia. Acest lucru poate avea loc chiar și fără știrea părinților, cu condiția să fie în interesul superior al copilului.

Decizia a fost luată în baza unui precedent, deoarece într-un proces din anii ’80 s-a hotărât ca tinerii care pot demonstra că înțeleg un act medical, să poată lua o decizie cu privire la el.

Pfizer a anunțat că vaccinul anti-COVID-19 este eficient pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani

Anunțul a fost făcut luni de laboratorul farmaceutic american Pfizer şi compania germană BioNTech.

„Suntem dornici să extindem protecția oferită de vaccin acestei populații mai tinere, sub rezerva autorizației de reglementare, mai ales că urmărim răspândirea variantei delta și amenințarea substanțială pe care aceasta o reprezintă pentru copii”, a declarat Albert Bourla, președintele și CEO-ul Pfizer. „

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă