13.9 C
București
luni, 18 octombrie 2021

Cehia a început vaccinarea cu cea de-a treia doză anti-Covid-19

Peste jumătate din populație s-a vaccinat cu schema completă

Luni, Cehia a început imunizarea populației cu cea de-a treia doză de vaccin anti-Covid-19 pentru a consolida efectele serului. Ministerul Sănătăţii ceh a recomandat a treia doză persoanelor cu vârsta peste 60 de ani și a celor din categoriile de risc. De asemenea, lucrătorii din mediul sanitar și îngrijitorii medicali se pot vaccina cu al treilea ser.

Toate persoanele eligibile pentru vaccinare au fost informate cu privire la campanie. Luni au fost transmise 8.000 de mesaje. Autorităţile cehe estimează că până la sfârşitul anului un milion de persoane vor fi vaccinate cu a treia doză.

În campania de consolidare a imunității împotriva coronavirusului din Cehia se folosesc vaccinurile Pfizer/BioNTech și Moderna. Aproximativ 5,9 milioane de cetățeni s-au vaccinat până în prezent cu schema completă, fiind mai mult de jumătate din populație.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) examinează în prezent posibilitatea administrării celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19. Cum varianta Delta este răspândită mult mai ușor și repede, mai multe state europene au decis să introducă și cea de-a treia doză de vaccin anti-Covid-19 pentru categoriile vulnerabile.

Ultima oră
Pe aceeași temă