24.2 C
Bucharest
Friday, 29 September 2023
HomeCoronavirusCampania de vaccinare avansează în Franța, pe măsură ce cazurile de Covid...

Campania de vaccinare avansează în Franța, pe măsură ce cazurile de Covid se înmulțesc

Creșterile nemaivăzute până acum ale infecțiilor cu COVID-19 în Franța îi determină pe unii francezi să se vaccineze cât mai curând.

Unii au susținut că este o protecție primordială pe fondul înrăutățirii situației sanitare din țară. Franța înregistrează „un val mare” de infecții cu COVID-19, cu 208.000 de cazuri raportate în ultimele 24 de ore, un nou record național și european, a declarat ministrul Sănătății, Olivier Veran, parlamentarilor miercuri (29 decembrie).

Campania de vaccinare din Franța avansează

Franța a doborât în mod repetat recordurile de infecție în ultimele zile, cu 180.000 de cazuri de marți (28 decembrie) deja cel mai mare pentru o țară din Europa, potrivit datelor de pe Covidtracker.fr. La un centru de vaccinare din Meaux, lângă Paris, miercuri, mulți au căutat să se vaccineze în efortul de a contracara amenințarea Omicron.

Centrul a administrat 13.000 de doze de vaccin, săptămâna trecută, cel mai mare număr de când au început vaccinările, a declarat șeful său Christian Allard.

Marea Britanie, Italia, Spania, Portugalia, Grecia, Cipru și Malta au înregistrat marți un număr record de cazuri noi, în timp ce numărul mediu de noi cazuri zilnice pe șapte zile în Statele Unite a atins un record de 258.312.

Numeroase guverne regândesc restricțiile și măsurile de protecție anti-Covid-19, pe măsură ce noi tulpini sunt descoperite. Deși studiile au sugerat că Omicron este mai puțin mortal decât unele variante anterioare, spitalele primesc din ce în ce mai mulți pacienți.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

ATENȚIE la ce mâncăm! Gândaci, ulei refolosit, mizerie și rugină la o covrigărie și un magazin alimentar din Mehedinți

În aceste condiții erau pregătite produsele care erau mai apoi puse la vânzare într-o patiserie din Strehaia. Gândacii mișunau peste tot, inclusiv în...

Ce înseamnă când visezi că cineva te urmărește? Avertismentul pe care ți-l transmite subconștientul

Visele sunt un fenomen universal și au derutat omenirea din timpuri imemoriale.Psihologii și experții în domeniul psihologiei analitice, precum Carl Jung și Sigmund...

Piața imobiliară pune frână. A scăzut vertiginos numărul de autorizații de construire, în primele 8 luni

În primele opt luni ale anului, au fost eliberate 23.311 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în scădere cu 23,9% faţă de perioada...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies