8 C
București
luni, 29 noiembrie 2021
AcasăCoronavirusAu fost retrase aproape 200.000 de teste Covid din cauza riscului de...

Au fost retrase aproape 200.000 de teste Covid din cauza riscului de rezultate fals pozitive

Agenția americană FDA a avertizat

Unul dintre principalii producători de teste Covid-19, Ellume, a anunțat că a retras de pe piață aproximativ 200.000 de teste rapide pentru depistarea coronavirusului din cauza unui risc crescut de rezultate fals negative.

Avertismentul vine din partea agenției americane FDA, care susține că a „crescut riscul de rezultate fals pozitive în cazul anumitor loturi de teste de COVID-19 la domiciliu produse de Ellume, din cauza unei probleme de fabricaţie recent identificate”.

„FDA cooperează strâns cu Ellume pentru a evalua controalele de fabricaţie suplimentare ale societăţii şi alte măsuri de remediere cu scopul de a asigura rezolvarea problemei”, arată agenţia.

Unul dintre purtătorii de cuvânt de la Ellume a susținut că au fost afectate 195.000 din 3,5 milioane de teste expediate în SUA şi destinate inclusiv Ministerului Apărării. După ce au fost semnalate rezultate fals pozitive într-un procent anormal de mare, producătorul a decis să retragă testele.

„Cer scuze sincere şi din partea întregii noastre companii pentru stresul sau dificultăţile pe care le-ar fi putut întâmpina oamenii din cauza rezultatelor fals pozitive”, a spus fondatorul Ellume, Sean Parsons.

Cele mai citite

Cele mai importante beneficii ale șemineelor electrice

Unul dintre cele mai bune elemente pe care le puteți avea în casa sau în biroul dvs. este un șemineu, care poate îmbunătăți stilul...

Este cod galben de viscol în România

Este cod galben de viscol în România, în zona Carpaților Orientali. Un avertisment în acest sens a transmis, luni, Administrația Națională de Meteorologie (ANM). ANM...

Schimbarea din administrație, marea deziluzie

A trecut mai bine de un an de la schimbarea celei mai mari părți a administrației publice locale din Capitală. Bucureștenii au sperat într-o schimbare...
Ultima oră
Pe aceeași temă