3.1 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021
AcasăCoronavirusAu fost depistate infectări cu mutația variantei Delta în Austria, Portugalia și...

Au fost depistate infectări cu mutația variantei Delta în Austria, Portugalia și Rusia

Mai multe cazuri de infectare cu mutața variantei Delta, denumită AY.4.2, au fost descoperite în Austria, Portugalia și Rusia. Aproape 1.000 de cazuri au fost depistate în Europa Continentală, fiind confirmată și în SUA.

Specialiștii susțin că este cu 10% mai periculoasă și ar putea să înlocuiască varianta dominantă Delta. Autoritățile din Rusia au declarat că au fost descoperite cazuri izolate de infectare cu AY.4.2. Totodată, în Portugalia și Austria au fost raportate mai multe cazuri cu această subvariantă. Despre aceasta se crede că stă și în spatele creșterii infectărilor din Marea Britanie.

„Vaccinurile sunt suficient de eficace împotriva acestei versiuni a virusului, care nu este chiar atât de diferită pentru a schimba în mod dramatic capacitatea de a ocoli anticorpii.”, a declarat cercetătorul rus, Kamil Khafizov.

În același timp, ministrul britanic al sănătăţii, Sajid Javid, a susținut că nu este un motiv în plus de îngrijorare. Austria a anunţat că are până în prezent peste 30 de cazuri de infectări confirmate cu această subvariantă. Portugalia a raportat în ultimele săptămâni 10 cazuri de infectare.

Anca Stratulat
Stratulat Anca-Elena scrie în presă din anul 2020. Este studentă la Academia de Studii Economice din București. A scris în perioada 2020-2021 pentru Intact Media Group.
Cele mai citite

Ziua Constituției nepromulgate: circul și falsul Republicii

A fost circ la ședința solemnă a Camerei Deputaților și Senatului, de Ziua Constituției, ținută cu ocazia aniversării a 30 de ani de la...

Un bărbat din Arad, amendă pentru injurii aduse pe Facebook

Un bărbat din Arad a primit o amendă marți de 1.000 de lei de la jandarmi pentru injurii aduse pe rețeaua de socializare Facebook,...
Ultima oră
Pe aceeași temă