12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialVladimir Putin dă vina pe serviciile secrete americane pentru atacurile cibernetice din...

Vladimir Putin dă vina pe serviciile secrete americane pentru atacurile cibernetice din ultimele zile

Președintele rus Vladimir Putin a afirmat, luni, că țara sa nu este implicată deloc în atacurile cibernetice care au avut loc în ultimele zile, în peste 100 de țări. Totodată, liderul de la Kremlin a acuzat Statele Unite că ar fi dezvoltat instrumente cibernetice sofisticate, pe care le-ar fi folosit, informează Mediafax.

„În privinţa surselor acestor ameninţări, cred că Microsoft a vorbit direct despre acest lucru. Au spus că primele surse ale acestui virus au fost serviciile de informaţii americane. Rusia nu este implicată deloc în această situaţie", a declarat Vladimir Putin, după o reuniune economică desfăşurată în China.


Citește și: BBC: Utilizatorii ale căror laptopuri au fost blocate, în urma atacurilor cibernetice, au depus în conturile hackerilor 38.000 de dolari, într-o singură zi

150 de țări au fost vizate de atacul cibernetic care a avut loc, luni. BBC a analizat trei conturi conectate cu cererile de bani şi a dezvăluit că, în cursul zilei, în conturi au fost depuși 38.000 de dolari.


Totodată, președintele Rusiei a pledat pentru discutarea securităţii cibernetice cu liderii altor ţări.

„Această problemă trebuie discutată urgent la nivel politic; trebuie conceput un sistem de securitate pentru evitarea unor astfel de evenimente. Nu au existat daune semnificative asupra agenţiilor noastre, asupra băncilor şi sistemului medical. Dar, la modul general, atacurile cibernetice sunt un lucru grav, nu este nimic bun în aşa ceva, apar preocupări", a mai spus Vladimir Putin.

Potrivit unor specialişti, recentele atacuri cibernetice reprezintă efectul dezvăluirii de către hackeri, la începutul acestui an, a unor tehnologii informatice ofensive construite de Agenţia SUA pentru Siguranţă Naţională (NSA). Unul dintre aceste instrumente a furnizat planul pentru recenta serie de atacuri.


Citește și: Ce sfaturi ne oferă Poliția Română pentru a ne feri de atacuri cibernetice

Poliția Română recomandă cetățenilor să își actualizeze sistemele de operare a computerelor, în contextul în care, la finalul săptămânii trecute, aproximativ 100 de țări au fost afectate de o amenințare de tip ransomware, denumită „WannaCry".


 

Cele mai citite

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...
Ultima oră
Pe aceeași temă