7.6 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSportVictor Ponta, către acei lideri din PSD care i-au oferit funcții de...

Victor Ponta, către acei lideri din PSD care i-au oferit funcții de ministru: N-ați înțeles care-i problema

Secretarul general al Guvernului, Victor Ponta, a dezvăluit, luni seară, la TVR, că o serie de lideri din PSD i-au propus funcții de ministru după ce cade Guvernul Grindeanu, dacă nu îl va mai susține pe acesta.

"Domnul Grindeanu a zis 'dom'le, să-și dea demisia Dragnea', să păstrăm guvernul PSD, să facem congres Dragnea contra Grindeanu. Și ei au zis 'nu, dom'le, noi avem mandat să-i spunem lui Grindeanu să plece și dacă vreți niște funcții de miniștri'. Nu vrem, dom'le, nicio funcție de ministru în felul ăsta. Adică n-ați înțeles de fapt care-i problema", a explicat Victor Ponta.

Pe de altă parte, actualul secretar general al Guvernului a spus ce a constatat în legătură cu activitatea predecesorului său în această funcție, Mihai Busuioc, recent demis de premierul Sorin Grindeanu:

"Toate documentele, înainte să ajungă la primul ministru, trebuia să ajungă la domnul  Busuioc. Domnul Busuioc, care era pus acolo de domnul Dragnea. (…) De exemplu, am fost uimit, cred că e și ilegal, informările acelea strict secrete de la SRI, SIE, pentru primul ministru, eu le-am găsit la domnul Busuioc în birou. Ceea ce nu e în regulă. Adică erau nedesfăcute, nu că le citise Grindeanu și i le-a dat lui Busuioc. Deși nu avea voie. Deci practic guvernul era condus de către domnul Busuioc ca reprezentantul, unsul pe pământ al domnului Dragnea".

Victor Ponta a mai susținut că el, personal, nu dorește un post pe termen lung în cadrul Executivului, ci îl preferă pe acela de deputat:

"Eu sigur nu mă gândeam în urmă cu 6 zile că o să ajung înapoi la Palatul Victoria", a admis actualul secretar general al guvernului Grindeanu, Victor Ponta. "Vreau să fac precizarea și pentru prietenii mei, și pentru dușmanii mei, că nu stau mult de data asta la Palatul Victoria, în funcție, sigur, de lucrurile care se vor întâmpla în zilele următoare mă voi întoarce, evident, la calitatea de deputat", a indicat Ponta.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Traficul rutier restricționat în Pasajul Unirii din Capitală. Un motociclist a intrat în peretele pasajului

Traficul rutier este restricţionat marţi seară în Pasajul Unirii din Capitală, pe sensul de mers către bd. Mărăşeşti, după ce un motociclist a intrat...

Un judecător i-a impus restricții de comunicare lui Donald Trump

Judecătorul din procesul penal al lui Donald Trump la New York i-a impus marţi restricţii de comunicare, în special în ceea ce priveşte martorii,...

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale modifică legislația din domeniul asistenței sociale

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale anunță modificarea a șase acte normative din domeniul asistenței sociale. Schimbările au fost aprobate de deputați. Acestea vor aduce...
Ultima oră
Pe aceeași temă