7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialTrump, întrebat dacă va ataca Coreea de Nord: „Vom vedea!” Ministrul Apărării...

Trump, întrebat dacă va ataca Coreea de Nord: „Vom vedea!” Ministrul Apărării promite un răspuns militar masiv

UPDATE 23.30:  Statele Unite au promis „un răspuns militar masiv”, în cazul în care Coreea de Nord va amenința teritoriul american, inclusiv Guam, sau pe cel al aliaților săi, informează agențiile AFP și DPA, citate de Agerpres.

„Avem numeroase opțiuni militare (…) Avem capacitatea să ne apărăm și să ne apărăm aliații, Coreea de Sud și Japonia. Orice amenințare la adresa SUA sau a aliaților săi va primi un răspuns militar masiv, un răspuns deopotrivă eficient și zdrobitor", a spus ministrul Apărării, Jim Mattis.

Mattis a mai precizat că președintele Donald Trump a fost informat în legătură cu toate opțiunile militare posibile împotriva Coreei de Nord, subliniind că SUA nu caută sub nicio formă „anihilarea totală" a Coreei de Nord.



Președintele american Donald Trump a răspuns că Statele Unite „vor vedea” dacă vor ataca Coreea de Nord, după ce a lansat un al șaselea test nuclear, potrivit Reuters.

Întrebat de un jurnalist american dacă SUA vor ataca Coreea de Nord, liderul de la Casa Albă a răspuns: „Vom vedea!”



 

 

 Totodată, el a afirmat, într-un mesaj postat pe Twitter, că ia în calcul suspendarea „oricărei forme de comerț" cu orice țară care face afaceri cu Coreea de Nord.

„Statele Unite iau în considerare, în afara altor opțiuni, încetarea tuturor schimburilor comerciale cu orice țară care face afaceri cu Coreea de Nord", a scris duminică Trump pe Twitter. 

 Regimul nord-coreean a anunţat că a testat cu succes o nouă bombă cu hidrogen, proiectată tocmai pentru a fi ataşată de noile rachete balistice intercontinentale testate în ultimele luni de către Phenian.

Cele mai citite

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...
Ultima oră
Pe aceeași temă