23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialUPDATE: Sebastian Ghiță nu a putut fi audiat, pentru că nu a...

UPDATE: Sebastian Ghiță nu a putut fi audiat, pentru că nu a fost conexiune la Internet și a lipsit interpretul

UPDATE 12.15;  Sebastian Ghiță nu a putut fi audiat, pentru că nu a fost conexiune la Internet și a lipsit interpretul, potrivit Agerpres.

Potrivit reprezentanților Tribunalului Prahova, în cauză a fost acordat termen pentru data de 6 iulie, audierea lui Ghiță nefiind posibilă întrucât au fost probleme în privința conexiunii care, la un moment dat, s-a întrerupt, neputând fi refăcută, iar interpreta desemnată să asigure traducerea în raporturile cu autoritățile sârbe nu s-a prezentat la termenul de joi.


Tribunalul Prahova a stabilit un nou termen pentru joi, în dosarul în care DNA Ploiești a cerut arestarea preventivă a fostului deputat Sebastian Ghiță în speța în care el este cercetat alături de cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Herțanu, fostul deputat urmând a fi audiat prin videoconferință, potrivit Agerpres.

Conform unui comunicat emis pe 31 mai de Ministerul Justiției, Tribunalul Prahova a formulat o cerere de audiere prin videoconferință a lui Sebastian Ghiță pentru termenul din 8 iunie.

La acel moment, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Prahova, Alina Anton, a declarat, pentru Agerpres, că autoritățile din Serbia nu au răspuns până la acea dată solicitării formulate de instanța prahoveană, o nouă adresă urmând a fi transmisă către acestea.

Ulterior, termenul de 15 iunie stabilit de instanță a fost preschimbat, următorul termen fiind stabilit pentru data de 22 iunie.

Procurorii DNA Ploiești cer arestarea lui Sebastian Ghiță în dosarul în care el este cercetat pentru sprijinirea unui grup infracțional organizat, trafic de influență, complicitate la schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor europene, spălare de bani, în formă continuată, evaziune fiscală, în formă continuată, coruperea alegătorilor și efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, în formă continuată.

În aceeași speță sunt inculpați, printre alții, cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Herțanu, fostul președinte al Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, și fiul acestuia din urmă, fostul deputat PSD Vlad Cosma.

Cele mai citite

Antrenor dat afară pentru că a avut o relație cu o jucătoare. Anunțul clubului englez Leicester City

Formația engleză de fotbal feminin Leicester City și-a concediat antrenorul, pe Willie Kirk, după ce acesta a fost acuzat că a încălcat codul de...

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...
Ultima oră
Pe aceeași temă