4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportCine este Mihai Fifor, propunerea pesediștilor la Ministerul Apărării

Cine este Mihai Fifor, propunerea pesediștilor la Ministerul Apărării

Ministrul Economiei, Mihai Fifor, a fost propus, marți, de șeful PSD, Liviu Dragnea, în funcția de ministru al Apărării, după demisia lui Adrian Țuțuianu, ca urmare a declarațiilor privind salariile militarilor.

„Am avut în ultimele zile mai multe discuții cu primul-ministru, referitoare la nominalizarea la Apărare. Până la urmă, decizia comună a fost Mihai Fifor, pentru că este un om responsabil, în ultimele luni, ca ministru al Economiei, a lucrat cu Ministerul Apărării, pe probleme de achiziții. Dl. Șimon are o experiență în partid, cât și în zona privată. Are toate argumentele pentru a fi un ministru al Economiei bun”, a spus Liviu Dragnea.

Mihai Fifor este senator PSD de Arad. Totodată, el a fost șeful Comisiei care anchetează alegerile prezidențiale din 2009, funcție la care a renunțat la preluarea mandatului la Economie. 

Mihai Fifor este absolvent de filosofie și a făcut un doctorat în antropologie socială. În 2009, Mihai Fifor a absolvit cursul „Securitate și bună guvernare” la Colegiul Național de Apărare.

În 15 iulie 2015, președintele Klaus Iohannis a respins propunerea premierului Victor Ponta privind numirea lui Fifor ca ministru al Transporturilor, pe motiv că nu are expertiză. 

În martie 2014, Mihai Fifor a fost ales președinte al Comisiei parlamentare de anchetă privind terenurile de la Nana. În 2015, Mihai Fifor a fost audiat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în calitate de martor, în dosarul în care Gabriela Firea l-a acuzat pe Traian Băsescu de șantaj.

În 1994, Mihai Fifor a fost cercetător științific principal la Institutul de Cercetări socio-umane „C.S. Nicolaescu-Plopsor” din Cravioa, unde a lucrat pânî în 2001.  Între 2001 – 2005 a condus Centrul Județean pentru Conservare și Promovarea Culturii Tradiționale din județul Dolj, după care a fost manager al Muzeului Olteniei din Craiova.

Mihai Fifor a absolvit Facultatea de Litere și Istorie a Universități Craiova. Totodată, are un master în literatura română. În 2003, a devenit doctor în antropologie socială.

În 2007, Mihai Fifor a făcut un masterat în Managementul Afacerii Publice la SNSPA, iar în 2009 a studiat Managementul Afacerilor Interne, la Colegiul Național de Afaceri Interne al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”. 


Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă