7.7 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSportSurse: Guvernul a înființat un grup de lucru pentru alertarea populației prin...

Surse: Guvernul a înființat un grup de lucru pentru alertarea populației prin telefonia mobilă

Guvernul a decis, luni, să înființeze un grup de lucru pentru realizarea unui sistem de avertizare prin intermediul telefoniei mobile, ca urmare a furtunii din vestul țării, în urma căreia opt persoane au murit și 137 au fost rănite. Decizia vine după ce premierul Mihai Tudos s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu operatorii de telefonie mobilă, reprezentanți ai IGSU, ANCOM și STS, potrivit unor surse guvernamentale, citate de Agerpres.

Potrivit surselor citate, prima ședință a grupului de lucru se va desfășura luni, de la ora 15.00, la sediul ANCOM.

Premierul Tudose a precizat, luni dimineață, la Radio România Actualități, că reprezintă o prioritate punerea în practică a unui sistem eficient de alarmare.

„Ceea ce va fi o prioritate, începând cu ziua de astăzi, să stabilim un sistem de alarmare funcțional. Este o idee, m-am sfătuit și azi-noapte cu specialiștii, ca, prin intermediul intermediul rețelelor de telefonie mobilă, toți cei aflați în zonele unde există pericol să se petreacă aceste fenomene extreme să primească o avertizare pe telefon și aici va trebui să lucrăm cu ISU și cu operatorii de telefonie mobilă. De asemenea, rolul radioului public este, după părerea mea, esențial în acest sens", a declarat șeful Executivului.

Tudose va merge luni după-amiază în zonele din vestul țării afectate de fenomenele meteorologice extreme, unde va avea discuții cu reprezentanții autorităților locale și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, în scopul evaluării situației din teren și identificării celor mai rapide măsuri de intervenție și de sprijin pentru persoanele și comunitățile afectate.

În total, opt persoane au murit și 137 au fost rănite, în urma unei furtuni care a afectat vestul țării, duminică seara. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, au fost semnalate efecte negative la nivelul a 212 localități din 15 județe (Alba, Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Cluj, Caraș-Severin, Hunedoara, Harghita, Iași, Maramureș, Mureș, Suceava, Sălaj și Timiș).

Pe aceeași temă:

Cele mai citite

Traficul rutier restricționat în Pasajul Unirii din Capitală. Un motociclist a intrat în peretele pasajului

Traficul rutier este restricţionat marţi seară în Pasajul Unirii din Capitală, pe sensul de mers către bd. Mărăşeşti, după ce un motociclist a intrat...

Un pod s-a prăbușit la Baltimore. Șase persoane ar fi murit

Căutarea supravieţuitorilor a fost suspendată marţi seară la Baltimore, după prăbuşirea unui pod în portul acestui oraş din estul Statelor, cele şase persoane date...

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...
Ultima oră
Pe aceeași temă