10 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialSimona Halep speră la primul său titlu de Grand Slam. Românca începe...

Simona Halep speră la primul său titlu de Grand Slam. Românca începe în forță turneul de la Roland Garros | Corespondență specială

Simona Halep va juca mâine cu slovaca Jana Cepelova. Între timp, Simona se antrenează zilnic, iar glezna dreaptă, unde a fost accidentată, se comportă tot mai bine. 

La una din ședințele de antrenament de pe terenul Suzanne-Lenglen (capacitate 10.000 de locuri), în prezența a circa 500 de spectatori, unde se pregătea ieri Simona Halep, și-a făcut apariția și Andre Agassi. Publicul a aplaudat-o de mai multe ori pe jucătoarea din România, observând mișcările de picioare mult mai bine înlănțuite.

Spre deosebire de primele ședințe care au avut loc cu ușile închise pe marele stadion Philippe-Chatrier și unde Simona nu a făcut decât să trimită lovituri năprasnice de pe fundul terenului, nemișcându-se foarte mult pentru a-și proteja glezna, constănțeanca efectuează în prezent antrenamente obișnuite: forță cu preparatorul fizic, alternând simulări de serviciu cu frânări rapide și prinderea unei mingi medicinale de câteva kilograme. 

De asemenea, Simona face deplasări laterale și circulare în jurul jaloanelor dispuse de Darren Cahill, alternând și aici serviciul cu deplasările circulare, revenire la poziția inițială etc., pentru a testa capacitatea de reacție la efort a gleznei cu probleme.

Încrezătoare

Mult mai surâzătoare la finalul ședinței de antrenament, Simona Halep a părăsit arena în aplauzele asistenței și a oferit fanilor, prin intermediul preparatorului fizic Theo Cercel, mingile cu care s-a antrenat. Una dintre ele a fost pentru „România liberă“! 

Întrebată, la conferința de presă de după antrenament, cum stă cu glezna, Simona Halep s-a arătat încrezătoare. „Mă simt mult mai bine. Sper că totul o să meargă așa cum trebuie“, a declarat jucătoarea, care a menționat, totuși, că nu știe dacă va reuși să își împlinească visul de a obține primul premiu într-un turneu de Grand Slam. „Eu muncesc pentru a câștiga turnee, dar nu pot să spun dacă voi putea să-l câștig pe acesta sau nu. O să fac tot posibilul! Mai întâi să fiu în formă încă de la început și pe urmă o să vedem“, a menționat Simona Halep.   

„O să fie dificil la Paris, dar sunt pregătită și gata de atac“

Ce faceți pentru a vă proteja glezna? E oare mai puțin utilizată cea dreaptă, având în vedere că sprijinul la serviciu se face pe cea stângă?
Simona Halep
: Fie că e glezna stângă sau cea dreaptă, ești oricum afectat, fiindcă ai nevoie de ambele picioare pe teren. Mă simt bine acum. Problema e la deplasările laterale. Dar, oricum, situația s-a ameliorat! Sper că o să fie totul bine.

Păreți un pic tristă când vorbiți. Este din cauza ghinionului acesta la doar câteva zile de la începutul turneului? Dar acum, când vă pun întrebarea, vă văd râzând. 
E adevărat. Nu pot să-mi ascund sentimentele. S-a întâmplat chiar înainte de Roland Garros. Și știți că Roland Garros este Grand Slam-ul meu preferat. Tot ce fac de acum încolo este să mă ameliorez pentru a deveni mai puternică și a putea să mă deplasez. Am nevoie să fiu cât mai puternică!

Sunteți una dintre favorite. Jucați foarte bine. Cum gestionați emoțiile și cum stați din punct de vedere mental?
Nu vreau să mă gândesc la lucruri negative. După Miami, starea mea de spirit s-a schimbat în bine. Sunt mult mai pozitivă și iau lucrurile așa cum vin, de la o zi la alta. O să fie dificil la Paris, dar sunt pregătită și gata de atac!   

TABLOUL PRINCIPAL. Programul de azi

De la ora 12.00 (ora României) vor intra pe teren: 
– Monica Niculescu, cu Anett Kontaveit din Estonia
– Ana Bogdan, cu Ons Jabeur din Tunisia
– Patricia Maria Țig, cu Anastasia Pavlyuchenkova din Rusia.
Spre seară, va juca și Irina-Camelia Begu, cu Mariana Duque-Marino din Columbia.

EȘEC. Marius Copil, eliminat

Tenismanul român, care, înaintea meciului de ieri, se arăta încrezător într-un parcurs cât mai lung la Roland Garros, a fost eliminat chiar din primul tur al tabloului principal, de către spaniolul Albert Ramos Vinolas (20 ATP).

Românul a câştigat primul set, 7-6 (9-7 în tie-break), însă le-a pierdut pe următoarele trei, cu 1-6, 4-6 şi 2-6. Trei ore şi nouă minute a durat partida arădeanului, care va juca direct pe tabloul principal de la Wimbledon datorită urcării din ultima perioadă în clasamentul mondial. „Mă simt foarte bine, mă simt super bine! M-am calificat pentru a treia oară la un  Grand Slam și sper să nu mai trebuiască să joc în calificări, fiindcă sunt foarte grele. Suntem 128 de jucători care încercăm să ne calificăm, reușim doar 16… Mă simt bine. Am trei meciuri în picioare, trei victorii“, declara Marius Copil după traseul bun din calificări. 


Cele mai citite

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...

Activiști germani pentru climă, condamnați la închisoare pentru că au pulverizat împroșcat cu vopsea pe Poarta Brandenburg

Un tribunal german a condamnat la opt luni de închisoare cu suspendare trei activiști pentru climă care au pulverizat vopsea portocalie pe coloanele emblematicei...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă