19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialPrima întâlnire dintre Tillerson și Lavrov, de la instituirea noilor sancțiuni împotriva...

Prima întâlnire dintre Tillerson și Lavrov, de la instituirea noilor sancțiuni împotriva Rusiei

Șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, şi omologul său american, Rex Tillerson, au avut , duminică, prima întrevedere după ce Statele Unite au impus noi sancțiuni Rusiei, informează agenția de stat TASS, potrivit Mediafax.

 Rex Tillerson şi Serghei Lavrov s-au întâlnit la o reuniune a Asociaţiei Naţiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN), care s-a desfăşurat în perioada 6-8 august, la Manila.

„Am avut o întâlnire lungă cu Rex Tillerson. În primul rând, el a a vrut să ştie detaliile deciziilor pe care a trebuit să le luăm ca răspuns la pachetul de sancţiuni împotriva Rusiei adoptate de Congresul SUA. I-am dat aceste explicaţii”, a declarat Serghei Lavrov.

Ministrul rus de Externe a precizat că Moscova este pregătită să normalizeze dialogul cu Statele Unite, dacă Washingtonul renunţă la abordarea conflictuală.


Citește și: AFP: Ce sancțiuni economice riscă Rusia, după măsurile adoptate de Statele Unite

Legea promulgată, miercuri, de președintele american Donald Trump, în pofida reticențelor sale, impune noi sancțiuni economice împotriva Rusiei și îl împiedică pe liderul de la Casa Albă să revină asupra măsurilor mai vechi, fără a consulta Congresul.


 

„Desigur, astfel de acţiuni (n.red- sancţiunile SUA), inclusiv confiscarea ilegală a imobilelor diplomatice din decembrie anul trecut, nu au putut fi lăsate fără răspuns. Acesta va fi modul de lucru de acum încolo. În acelaşi timp, suntem pregătiţi să normalizăm dialogul, dacă Washingtonul renunţă la linia conflictuală”, a mai spus ministrul rus de Externe.

În ceea ce priveşte conflictul din Siria, Lavrov a adăugat că va continua cooperarea cu SUA. În plus, Lavrov i-a spus lui Tillerson că escaladarea tensiunilor din peninsula Coreeană determinată de exerciţiile militare americane este inadmisibilă.

Cele mai citite

Republica Moldova transmite primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE

Republica Moldova va înainta către Comisia Europeană, la data de 24 aprilie 2024, primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE. Documentul va fi...

Enigma doctorului Socrates

Un tânăr înalt, brunet și timid stă deoparte și examinează viața din jurul lui pentru a-i da un sens, așa cum îi îndruma Socrate...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă