12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportPremierul Mihai Tudose îl ironizează pe ministrul Educației: Liviu Pop poate să...

Premierul Mihai Tudose îl ironizează pe ministrul Educației: Liviu Pop poate să ne prezinte și manualul de colorat pentru ora de sport, e dreptul lui să imagineze așa ceva. Sunt convins că a fost o glumă

Premierul Mihai Tudose a calificat drept „o glumă” propunerea de a introduce un manual pentru disciplina Educație fizică și sport.

„Dacă pe data de 15 septembrie toate manualele sunt pe bancă, cuminți, așteptând elevii la școală, eu cred că domnul ministru Liviu Pop poate să ne prezinte și manualul de colorat pentru ora de sport, e dreptul lui să imagineze așa ceva. La Academia Națională de Educație Fizică și Sport, știți, se fac cursuri pe manuale, dar haideți întâi să învățăm copiii să alerge, să se miște, să se dezvolte corespunzător și mai puțin după manual. Adică dacă la ora de sport stăm tot în clasă cu manuale, e în regulă, nu știu cum arată caietul de teme pentru acasă la sport. O să aprofundăm subiectul cu domnul ministru, eu sunt convins că a fost o glumă", a declarat șeful Executivului, luni seara, într-o emisiune de pe postul Antena 3.



 

 

Vinerea trecută, ministrul Educației Naționale, Liviu Pop, a declarat, referindu-se la manualul pentru disciplina Educație fizică și sport, că acesta este util atât elevilor cât și profesorilor, dar și părinților.

„Nu este influențată ora de sport de apariția acestui manual. În acest manual se arată corect cum se fac anumite exerciții, se explică corect mult mai pe îndelete anumite elemente pe care profesorul de sport le explică foarte, foarte repede. Lucruri pentru unii banale, pentru alții sofisticate, necunoscute, de aceea ora de educație fizică se desfășoară conform programei în sala de sport sau pe teren, dar nu influențează apariția manualului alte forme de evaluare pentru elevi decât cele prevăzute de lege. Prioritatea mea este să avem manuale la toate disciplinele, pentru că toate sunt importante", a explicat ministrul.



 

 

Luni dimineața, Liviu Pop, a făcut noi precizări privind lista manualelor școlare pentru învățământul gimnazial, precizând că programele s-au aprobat în 2016, în Cabinetul Dacian Cioloș.

„Aceste programe școlare s-au aprobat anul trecut, iar programele școlare au fost în concordanță cu programele cadru pe care anul trecut, în aprilie, Guvernul Cioloș, era ministru al Educației Adrian Curaj, a aprobat planul cadru pentru tot învățământul gimnazial. Noi nu am făcut altceva decât să punem în aplicare ordinul de ministru, care spune clar că pentru orice disciplină pe care poate să o aibă copilul în învățământul primar și nu numai trebuie să existe manual. (…) Eu nu pot să vin acum să modific aceste planuri cadru și nici programele școlare, pentru că a fost o dezbatere amplă și este împotriva legii să fac acest lucru”, a declarat Liviu Pop, luni dimineața, la postul Antena3.

Cele mai citite

Parchetul European face percheziții la Botoșani într-un dosar de fraudă cu fonduri europene

Biroul din Cluj-Napoca al Parchetului European (EPPO) efectuează joi percheziţii în mai multe locaţii din judeţul Botoşani, inclusiv în instituţii publice, în cadrul unei...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Parchetul European face percheziții la Botoșani într-un dosar de fraudă cu fonduri europene

Biroul din Cluj-Napoca al Parchetului European (EPPO) efectuează joi percheziţii în mai multe locaţii din judeţul Botoşani, inclusiv în instituţii publice, în cadrul unei...
Ultima oră
Pe aceeași temă