14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăTechPetru Andea va fi coordonatorul organizației PSD Timiș: Nu sunt colegi care...

Petru Andea va fi coordonatorul organizației PSD Timiș: Nu sunt colegi care să-l urmeze pe Grindeanu. Se conformează dispoziţiilor şi deciziilor luate în partid

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Petru Andea, a precizat, luni, pentru Mediafax, că a fost desemnat să ocupe funcția de coordonator al PSD Timiș. Totodată, el a precizat că susţinătorii lui Sorin Grindeanu trebuie să se conformeze „dispoziţiilor şi deciziilor luate în partid", după ce la sediu a ajuns documentul de excludere a fostului premier.

„A ajuns hârtia, iar în acest moment pot afirma că se confirmă faptul că domnul Grindeanu a fost exclus de Comitetul Executiv Naţional. N-am reuşit să aflu de ce a ajuns mai târziu", a spus Petru Andea.

Noul lider al PSD Timiş a răspuns şi acuzaţiilor lui Sorin Grindeanu, care spus că filiala este condusă de la Arad, negând acest lucru.



„Filiala este condusă de către membrii săi. Cum spuneam, eu am fost desemnat ca să fiu coordonator, având funcţia de vicepreşedinte şi fiind decanul de vârstă al vicepreşedinţilor. Este o soluţie temporară de a asigura conducerea filialei, până când se vor organiza alegeri şi va fi ales un preşedinte statutar. Ca şi obiectiv imediat al meu este păstrarea intactă a filialei. Misiunea mea este ca filiala să-şi continue activitatea, conform statutului, atribuţiilor şi aşa mai departe", a mai declarat Petru Andea.

Andea a mai spus că Sorin Grindeanu nu va fi urmat spre alte construcţii politice de alţi membri ai filialei. „Nu sunt colegi care să-l urmeze pe domnul Grindeanu. Se conformează dispoziţiilor şi deciziilor luate în partid, chiar şi cei care au votat împotriva moţiunii. Am discutat cu fiecare şi am convenit că aceea a fost o altă etapă", a mai declarat Petru Andea.

Petru Andea este secretar de stat la Ministerul Învăţământului, numriea fiind realizată de Sorin Grindeanu, în perioada în care era premier. El a rămas în funcţie şi în actualul guvern, condus de Mihai Tudose. Petru Andea are 68 de ani şi a fost, în perioada 1975 -1983, preşedintele Uniunii Asociaţiilor Studenţilor Comunişti din România (UASCR) pe Centrul Universitar Timişoara. În 1995 s-a înscris în Partidul Socialist, care a fuzionat în 2000 cu PSDR, iar în 2001 cu PDSR, formând PSD.

Cele mai citite

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

Rusia – Ucraina, ziua 765: G7 se angajează să întărească apărarea aeriană a Kievului

Miniştrii de Externe ai statelor din G7 s-au angajat astăzi "să întărească mijloacele de apărare aeriană ale Ucrainei" împotriva atacurilor Rusiei, informează AFP.În comunicatul...

OFICIAL. Cristian Popescu Piedone, primul candidat înscris în cursa pentru Primăria Capitalei. “Astăzi se închid zvonurile că mă voi retrage”

Cristian Popescu Piedone, președintele Partidului Umanist Social Liberal, este primul candidat înscris oficial în cursa pentru funcția de primar general. Cristian Popescu Piedone și-a depus...
Ultima oră
Pe aceeași temă