13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO VIDEO Premieră pentru tenisul feminin românesc: Simona Halep a învins-o pe...

FOTO VIDEO Premieră pentru tenisul feminin românesc: Simona Halep a învins-o pe Ostapenko și este numărul 1 mondial! Primele declarații ale româncei

UPDATE Simona Halep a câștigat meciul cu Jelena Ostapenko, scor 6-2, 6-4, reușind, astfel, să devină, în premieră, jucătoarea numărul 1 în clasamentul WTA.

"Este uimitor că sunt numărul 1 mondial. Mulţumesc pentru sprijinul din această săptămână, mulţumesc China. Am avut meciuri incredibile, am reuşit s-o înving pe Maria Sharapova. Vreau să mulţumesc familiei, staff-ului meu. E ziua mea specială. E foarte multă emoţie în acest moment, mulţumesc Andrei (n.red. Andrei Pavel). Vă aştept şi mâine, turneul nu este încheiat încă", a declarat Simona Halep, la finalul partidei cu Ostapenko.



Halep devine prima româncă lider mondial în tenis, al doilea român, după Ilie Năstase, care a fost numărul 1 ATP 40 de săptămâni, între 23 august 1973 şi 2 iunie 1974, şi a 25-a jucătoare care urcă pe cea mai înaltă treaptă a ierarhiei, în istoria de 44 de ani a WTA.



L'Equipe: Halep a jucat meciul perfect

Simona Halep a jucat perfect meciul cu Jelena Ostapenko şi a devenit noua regină a clasamentului WTA, scrie, sâmbătă, cotidianul L'Equipe.


Simona Halep, felicitată după ce a devenit numărul 1 mondial!

Federația Română de Tenis: Simona Halep rescrie istoria tenisului mondial: jucătoarea din România este noul nr. 1 WTA –
FELICITĂRI, SIMONA!”

WTA: ”We have a NEW World No.1… Congrats Simona Halep” (Avem un nou numărul 1 mondial! Felicitări, Simona Halep!)



UPDATE Simona Halep a câștigat primul set cu 6 – 2.

 

Simona Halep a început în forţă semifinala cu Jelena Ostapenko şi după un break la zero şi-a câştigat şi propriul serviciu. Ostapenko a spart gheaţa cu un serviciu neobişnuit de bun, dar Halep a făcut imediat 3-1. Sportiva din România a avut emoţii la 3-2, în cel mai lung game al primului set, când Ostapenko a avut şansa unui break. Halep a anulat-o şi nu a mai pierdut niciun game până la finalul setului. După 38 de minute, Halep s-a impus cu 6-2, scrie Mediafax

În setul secund, cele două jucătoare au mers cap la cap până în game-ul cinci, când Halep a reuşit break-ul. S-a făcut însă 4-3 pentru sportiva din Letonia, după ce Halep a cedat foarte uşor două game-uri consecutive. Simona şi-a câştigat imediat serviciul şi la 4-4 a reuşit să se impună şi pe serviciul adversarei. Ultimul game nu a avut istoric, Simona Halep impunându-se cu 40-0, şi după o oră şi 15 minute de joc a câştigat 6-2,6-4 meciul cu Jelena Ostapenko, iar de luni va fi pe primul loc în clasamentul mondial feminin.

După victoria din meciul cu Jelena Ostapenko, Simona Halep va deveni al 25-lea lider mondial în clasamentul WTA. Steffi Graf este lider all-time la acest capitol, cu 377 de săptămâni petrecute în fotoliul de lider.


Simona Halep, aflată în prezent pe poziţia a doua WTA, a început competiţia cu 5.645 de puncte, la 600 de puncte de liderul Garbine Muguruza, dar jucătoarea spaniolă a abandonat în primul tur al turneului de la Beijing. Astfel, Halep avea nevoie să câştige titlul ca să fie sigură că va urca pe primul loc, dar exista şi varianta accederii în finală, dacă ucraineanca Elina Svitolina nu ar fi câştigat turneul, potrivit Mediafax.

Elina Svitolina a ratat, însă, accederea în semifinalele competiţiei, după ce a fost învinsă, vineri, scor 7-6 (5), 5-7, 6-8 (6), de Caroline Garcia, din Franţa, iar Halep mai are nevoie de o singură victorie ca să îşi asigure prima poziţie.

Dacă o va învinge pe Jelena Ostapenko, Simona Halep va deveni cea de-a 25-a jucătoare din istorie care ajunge pe primul loc în ierarhia mondială. În caz contrar, Garbine Muguruza va rămâne lider.

Halep a avut mai multe ocazii să urce pe prima treaptă WTA, în acest an, una dintre ele chiar în finala de la Roland Garros, pierdută în faţa Jelenei Ostapenko.


Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...

Emirates și Flydubai își reiau operațiunile după inundațiile din Dubai

Emirates și compania aeriană Flydubai au restabilit operațiunile normale după ce ploile abundente au provocat inundații grave în Emiratele Arabe Unite la începutul acestei...
Ultima oră
Pe aceeași temă