11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportFostul ministru Sevil Shhaideh îi cere premierului Grindeanu să numească de urgență...

Fostul ministru Sevil Shhaideh îi cere premierului Grindeanu să numească de urgență un secretar general interimar la Ministerul Dezvoltării

Fostul ministru al Dezvoltării, Sevil Shhaideh, i-a adresat, luni, o solicitare premierului Sorin Grindeanu, privind numirea de urgenţă a unui secretar general interimar şi a doi secretari generali adjuncţi, la Ministerul Dezvoltării, pentru ca activitatea în cadrul instituţiei să nu fie blocată, după ce șeful Executivului i-a demis pe secretarii de stat din instituție.

„Pentru deblocarea imediată a situației create la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene prin demiterea, alături de secretarii de stat, și a secretarului general și a secretarilor generali adjuncți, care, conform Legii nr. 90/2001 privind organizarea și funcționarea Guvernului României și a ministerelor, cu modificările și completările ulterioare, “asigură stabilitatea funcționării ministerului, continuitatea conducerii şi realizarea legăturilor funcţionale între structurile ministerului; (…) colaborează cu compartimentele de specialitate din cadrul Secretariatului General al Guvernului, cu secretarii generali din celelalte ministere (…); primesc şi transmit spre avizare ministerelor proiectele de acte normative iniţiate de minister şi asigură avizarea actelor normative primite de la alţi iniţiatori (…); coordonează întregul personal al ministerului”, viceprim-ministrul SEVIL SHHAIDEH, ministrul dezvoltării regionale, administrației publice și fondurilor europene, a solicitat numirea și emiterea deciziilor privind exercitarea cu caracter temporar a celor trei funcții publice vacante din categoria înalților funcționari publici, în regim de urgență, până astăzi la orele 12.00. Menționăm că această solicitare de urgență a survenit ca urmare a convocării astăzi, 19.06 a.c., ora 12.30, a ședinței pregătitoare de guvern, la care persoanele abilitate conform legii să participe sunt fie secretarul de stat desemnat, fie secretarul general", se precizează într-un comunicat de presă al instituției.



 

Premierul Sorin Grindeanu a anunţat, duminică, la Guvern că a demis toţi secretarii de stat, secretarul general şi secretarul general adjunct de la Ministerul Dezvoltării, pentru ca Sevil Shaidehh să nu mai poată semna nimic, nici măcar prin interpuşi.

„Nu accept ca acest program (PNDL) să fie folosit în scopuri politice şi nu am de gând să tolerez aşa ceva şi tocmai pentru a înlătura orice umbră am semnat astăzi ordinele de demitere pentru toţi secretarii de stat din Ministerul Dezvoltării, pentru secretarul general şi secretarii generali adjuncţi. De astăzi, doamna Sevil Shaidehh nu mai poate semna nici dumneaei, nici prin interpuşi niciun act care să aibă legătură cu PNDL”, a spus primul ministru în funcție.

El a precizat că o invită pe Sevil Shhaideh luni la o discuţie pentru a-i comunica stadiul proiectelor în derulare. „Ştiu că este un om care în final va respecta legea", a spus Grindeanu.

Sevil Shhaideh, fost vicepremier și fost ministru al Dezvoltării Regionale, a depus duminică plângere penală la adresa premierului Sorin Grindeanu, după ce acesta a lăsat-o fără drept de semnătură.


„Chiar dacă eu am avut competențele delegate către secretarii de stat, prin această măsură a domnului Grindeanu, toate atribuțiile îmi revin. Încă sunt ministru al Dezvoltării, chiar dacă sunt un ministru demisionar și îmi voi exercita competențele conform legii și conform mandatului pe care îl am. Prin intenția domniei sale, a dovedit ce am afirmat și aseară – dorește blocarea dezvoltării acestei țări, blocarea fondurilor europene. Să nu uităm că mâine erau discuțiile cu reprezentanții Comisiei Europene pentru închiderea condiționalităților ex-ante. Deci blochează și aceste elemente. În acest moment, sunt cu întregul aparat de specialitate pentru a analiza efectelele juridice ale deciziilor domniei sale. Nu permit totuși unei persoane cu pregătirea domniei sale să facă acuze de la un pupitru care, de fapt, nu îl mai reprezintă, să spună, despre mine, elemente pe care nu le dovedește. În acest moment, iau în calcul să fac o plângere împotriva domniei sale cu privire la afirmațiile pe care le-a făcut. (…) Mi-am contactat avocații. Îi voi face plângere penală pentru afirmații mincinoase", a precizat Sevil Shhaideh la Antena 3.

 

Cele mai citite

Ghidul complet pentru utilizarea responsabilă a camerelor spion

În contextul modern al tehnologiei, camerele spion au devenit un instrument util pentru supravegherea discretă și asigurarea securității personale și a proprietății. Este esențial...
00:01:26

Trump se confruntă cu o audiere pentru sfidarea curții din cauza comentariilor despre martori

Donald Trump se confruntă marți cu o audiere pentru sfidarea curții în cadrul procesului său penal istoric, procurorii din New York insistând că fostul...

Brățările personalizate pentru cuplu – Cadoul ideal pentru a celebra iubirea

Într-o lume plină de opțiuni când vine vorba de cadouri, brățările personalizate pentru cupluri se disting ca o alegere plină de semnificație și afecțiune....
Ultima oră
Pe aceeași temă