7.6 C
București
luni, 25 martie 2024
AcasăSportFostul ministru al Internelor, Carmen Dan: Victor Ponta nu va destabiliza situația...

Fostul ministru al Internelor, Carmen Dan: Victor Ponta nu va destabiliza situația în PSD

Fosta șefă a MAI, Carmen Dan, a declarat, luni, că, în PSD nu s-au discutat noi propuneri pentru funcția de premier, social-democrații așteptând rezultatele moțiunii de cenzură.

"Nu pot să identific de ce reprezentăm noi, ca miniștri (n.r. Carmen Dan și Sevil Shhaideh), o problemă pentru premier. Dacă s-ar fi uitat la activitatea acestor două ministere ar fi observat că nu sunt rateuri, nu sunt deraieri.

Cred că cel mai bine învârte lucrurile domnul Ponta, care mai nou, verifică miniștri, vorbește.  Victor Ponta nu va destabiliza nicio situație în PSD, asta e clar. Nu știu ce planuri au și nu noi am dorit să se ajungă în această situație. 

În partid nu s-a discutat despre propuneri pentru funcția de premier, probabil se va face după ce vom trace de această etapă" a declarat Dan. 

Moțiunea de cenzură inițiată de PSD împotriva Guvernului Grindeanu se va vota, miercuri, în Parlament. Partidele PSD şi ALDE au nevoie de cel puţin 233 de voturi în Parlament pentru a demite guvernul pe care l-au instalat în urmă cu jumătate de an, însă majoritatea parlamentară este ”ameninţată” de fostul lider PSD Victor Ponta, care a anunţat că va ”iniţia un grup care să se opună”. 

 

Traian Băsescu, preşedintele PMP, a anunţat pe pagina sa de Facebook că Partidul Mişcarea Populară nu va face nicio alianţă parlamentară şi nici de guvernare cu PSD, după ce a apărut informaţia potrivit căreia lui Eugen Tomac i s-a oferit funcţia de vicepremier în schimbul susţinerii în Parlament.

USR a declarat, joi, că alegerile anticipate sunt “soluţia decentă” pentru a ieşi din criza generată de decizia PSD-ALDE de a-i retrage sprijinul premierului Grindeanu, afirmând că nedezvoltarea relaţiilor cu Rusia a determinat CPExul PSD să îi spună konieţ premierului, dar acesta a răspuns niet.

“Partidul Uniunea Salvaţi România constată cu îngrijorare că liderii coaliţiei de guvernare PSD-ALDE catapultează România într-o criză politică pentru a-şi satisface interesele pur personale din sfera penală. Alegerile anticipate reprezintă singura soluţia decentă în această situaţie”, se arată într-un comunicat de presă.

 

Cele mai citite

Macron spune că islamiștii care au lovit Rusia au încercat să atace Franța

Președintele Emmanuel Macron a declarat că cei care au ucis 137 de persoane într-o sală de concerte din afara Moscovei fac parte dintr-o ramură...

150 de tineri pot face internship la Guvern

Programul Oficial de Internship al Guvernului României va continua și în acest an, 150 de stagiari având șansa de a activa în instituțiile administrației...

Poșta română a aprobat o creştere a fondului de salarii cu aproximativ 105 milioane lei

Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale „Poşta Română” a aprobat, luni, o creştere a fondului de salarii la nivelul maxim prevăzut de lege, respectiv...
Ultima oră
Pe aceeași temă