14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăTechLudovic Orban: PNL se va bate cu toate armele împotriva trocurilor făcute...

Ludovic Orban: PNL se va bate cu toate armele împotriva trocurilor făcute de clanul Dragnea cu cei de la UDMR. Îi cer lui Grindeanu o demisie de conștiință, care ar împiedica săvârșirea actului de trădare

Președintele PNL, Ludovic Orban, i-a cerut, marți, premierului Sorin Grindeanu o demisie de conștiință, precizând că gestul „ar împiedica săvârșirea actului de trădare”. Totodată, liberaul a acuzat PSD că „trădează interesele românilor”, prin conflictul dintre coaliția de guvernare și șeful Executivului, informează Agerpres.

„PSD trădează interesele fundamentale ale românilor, pentru a-și rezolva răfuielile de clan din interiorul partidului. PNL se va bate cu toate armele împotriva trocurilor făcute de clanul Dragnea cu cei de la UDMR. Facem, în același timp, apel către cel care se cramponează de funcția de premier. Îi cer lui Sorin Grindeanu o demisie de conștiință, care ar putea împiedica săvârșirea actului de trădare. De asemenea, în cazul în care Sorin Grindeanu nu înțelege situația și refuză această demisie, le cer parlamentarilor PSD să nu se contamineze de nebunia liderului lor și le cer să nu voteze propunerile legislative introduse forțat pe ordinea de zi de președintele PSD", a precizat liderul PNL.

Totodată, el a anunțat că PNL va folosi toate mijloacele procedurale, legale și constituționale pentru a împiedica adoptarea acestor propuneri legislative.



„PNL va lupta cu toate armele constituționale și legale pentru a împiedica adoptarea acestor acte de trădare", a spus Orban.

În opinia sa, în cazul în care Sorin Grindeanu pune în prim plan interesele fundamentale ale României, nu poate face altceva decât să își dea demisia. „Dacă pune mai presus de interesele sale personale, meschine, interesele fundamentale ale națiunii române, nu poate să facă altceva decât să își dea demisia pentru a rupe lanțul care leagă parlamentarii PSD de trocul politic făcut de Dragnea cu cei de la UDMR", a mai spus Ludovic Orban.

Comisiile juridică, pentru drepturile omului și pentru administrație ale Camerei Deputaților au amânat, luni, discuția pe marginea proiectului de lege inițiat de UDMR care prevede scăderea pragului de la 20% la 10% în cazul numărului de persoane aparținând minorității naționale dintr-o localitate necesar pentru ca autoritățile să asigure folosirea limbii materne. Marți se reiau dezbaterile. Camera Deputaților este primul for sesizat, iar Senatul este decizional. 

Totodată, Comisiile pentru administrație și pentru drepturile omului din Senat au acordat, luni, raport comun favorabil cu amendamente propunerii legislative prin care ziua de 15 martie este consacrată ca sărbătoare a comunității maghiare din România, urmând ca angajaților maghiari să li se acorde o zi liberă pentru a participa la manifestări.

De asemenea, actul normativ prevede că Societatea Română de Televiziune și Societatea Română de Radiodifuziune pot transmite, în cadrul unor emisiuni speciale, aspecte de la aceste manifestări.


Citește și:  Traian Băsescu: Dragnea şi Tăriceanu vând şi istoria ţării pentru voturile UDMR, la moțiunea de cenzură. Măi ticăloşilor din PSD şi ALDE, credeţi că în viaţa voastră veţi mai putea merge la Ţebea? Dar în Ardeal?

Fostul președinte al României și liderul PMP, senatorul Traian Băsescu, i-a acuzat, marți dimineața, pe liderii coaliției de guvernare PSD-ALDE, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, că „vând istoria țării pentru voturile UDMR la moțiunea de cenzură”.


Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a precizat că intrarea în dezbatere, luni, a unor proiecte legislative ale Uniunii la comisiile parlamentare nu are nicio legătură cu negocierile asupra moțiunii de cenzură și că a fost stabilit de la începutul anului că respectivele proiecte vor fi adoptate în această sesiune.



 

 
Cele mai citite

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă