11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăTechLudovic Orban: Cei mai mulți dintre parlamentarii PNL au fost abordați de...

Ludovic Orban: Cei mai mulți dintre parlamentarii PNL au fost abordați de lideri ai PSD, cu oferte sau cu presiuni, ca să voteze moțiunea

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni seară la postul Realitatea Tv că cea mai mare parte a parlamentarilor liberali au fost abordați de lideri PSD, dar niciunul nu a "cedat la niciun fel de presiune" sau "promisiune".

"Cea mai mare parte a parlamentarilor liberali au fost abordați de lideri ai PSD, li s-au făcut oferte generoase și chiar asupra unora s-au exercitat presiuni. După știința mea, până astăzi, niciun parlamentar liberal nu a cedat la niciun fel de presiune și la niciun fel de promisiune. Și vă repet, eu am încredere în parlamentarii PNL, pentru că altfel nu vor mai fi parlamentari ai PNL", a susținut Ludovic Orban.

Ludovic Orban a menționat că liberalii vor fi prezenți la citirea moțiunii de cenzură, dar nu vor vota.

Întrebat dacă vor fi excluși din partid liberalii care se vor îndrepta spre urne la votul moțiunii de cenzură, Orban a răspuns "sigur, asta e clar" și a reafirmat că are încredere în parlamentarii PNL.

"Astăzi am avut reuniunea Biroului Politic al partidului și întâlnirea cu grupurile parlamentare și am hotărât să fim prezenți la dezbaterea moțiunii și să nu votăm. Niciun parlamentar liberal nu se va duce să ia bilele pentru a vota. (…) Sigur, e o procedură parlamentară la care vom participa, dar niciunul dintre parlamentari nu va vota. Eu am încredere în toți parlamentarii PNL", a subliniat președintele PNL.

Ludovic Orban a susținut că tot ce construiesc în plan extern președintele Iohannis și diplomația românească "se dărâmă" în România, criza politică internă afectând imaginea țării.

"Tot ce construiesc Klaus Iohannis și diplomația românească pentru România, în ultima perioadă, în care este evident că președintele României se bucură de apreciere și de susținere în rândul celor mai puternice națiuni ale lumii, se dărâmă în România din niște motive pe care personal nu pot să le înțeleg foarte bine. (…) Criza politică afectează grav imaginea României, perturbă bunul mers al economiei românești, pune în pericol foarte multe din lucrurile care urmează să se întâmple în România. Cei care au primit votul cetățenilor și-au bătut joc de votul cetățenilor. (…) În ce ne privește, vom face tot ce putem ca să scăpăm de orice fel de guvern care să fie girat de PSD", a declarat președintele PNL.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă