10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialJurnalistul Sabin Orcan a discutat, dumincă seara, cu Sabina Fati, Cristian Diaconescu...

Jurnalistul Sabin Orcan a discutat, dumincă seara, cu Sabina Fati, Cristian Diaconescu și Cătălin Avramescu, despre afacerile firmei TELDRUM: Județul Teleorman sărăcește, clanul Dragnea se îmbogățește

Directorul editorial al „România Liberă”, jurnalistul Sabin Orcan, discută, duminică seara, cu jurnalista Sabina Fati, cu fostul ministru Cristian Diaconescu și cu Cătălin Avramescu, conferenţiar la Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii din Bucureşti, despre participarea șefului PSD, Liviu Dragnea, și a altor social-democrați, la Ziua Portului Național al de la Bistrița-Năsăud, cât și despre firma TelDrum.

„Pe fața lui Liviu Dragnea citesc bucuria de a fi în libertate. Pentru că, după ce comiți grozăvii, te bați prin CCR pentru a conduce Guvernul României și conduci și o cameră a Parlamentului, ce faci? Te bucuri că ești în libertate”, a comentat Cătălin Avramescu.

La rândul său, jurnalista Sabina Fati a explicat că șeful PSD are „un aranjament sau o speranță din partea CCR”, privind scoaterea abuzului din serviciu din „tagma care îl afectează”.

Un alt subiect abordat este cel al legăturilor dintre firmele controlate de fiul șefului PSD și TelDrum.

„TelDrum are foarte multe afaceri cu firmele fiului domnului Dragnea și a reușit să pună mâna, cu niște prețuri de nimic, pe niște sute de hectare din județul Teolorman, cele mai multe luate de la stat. Niciun procuror nu a făcut public că investighează aceste lucruri (n.r – afacerile)”, a spus jurnalistul Sabin Orcan. „În afară de proprietăți, TelDrum are și concesiuni – mii de hectare din care ia subvenții”, a mai spus el, care citează o investigație RiseProject.

„Poate această afacere e într-o anchetă de care noi nu știm. Poate cineva s-a infiltrat”, a remarcat Sabina Fati.

La rândul său, Cristian Diaconescu a afirmat că „cel mai bine știu aceste lucruri oamenii din Teleorman”. 

„E un cartel în Teleorman”, a spus Sabina Fati. „Întrebarea e: cum poate exista, în mijlocul țării, un cartel care pare să fie semi-mafiot și care nu poate fi devoalat de instituțiile statului”.

Jurnalistul Sabin Orcan a mai precizat că, până și balta unde premierul și șeful PSD au pescuit, și-a dat o hotărâre de Guvern, în 2013, prin care Brațul Pavel și o insulă au trecut de la Apele Române la CJ Teleorman. La câteva luni mai târziu, acestea au trecut sub controlul Tel Drum: „Vorbim despre o bază de vreo 70 de hectare, care costă firma TelDrum aproape 7.000 lei pe lună. Nici până în ziua de azi nu se știe cine este beneficiarul real. Acolo se întâlnesc toți liderii PSD la pescuit, practic pe banii noștri”, a spus jurnalistul, care citează HotNews.

Cătălin Avramescu a remarcat: „Acești oameni nu mă frapează ca mari pescari sportivi. Ei se duc, probabil, din alte motive acolo”.

Un alt subiect abordat de jurnalistul Sabin Orcan și de invitații săi este platforma România 100, a fostului premier Dacian Cioloș.

Între susținătorii lui Dacian Cioloș este și un fost ministru care ar fi avut probleme de integritate.

„Dacă ai fost plătit de o firmă de stat din Azerbaijan, de ce este confidențial ce ai făcut?”, a spus Sabin Orcan.

În replică, Cătălin Avramescu a precizat că, de ani de zile, scrie despre relațiile dintre oameni politici și interese, Totodată, Cristian Diaconescu a afirmat că „este o problemă care este foarte puțin abordată în România: diversele contacte, politicienii individuali care intră în lumina publică cu pete pe haine. Toate aceste situații ridică semne de întrebare”.

 

În curs de actualizare.

 

Cele mai citite

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete. Un procuror a fost eliberat din funcție

Klaus Iohannis, președintele României, a semnat mai multe decrete. Iohannis a eliberat din funcție și un procuror. Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă