3.6 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialJurnalistul Sabin Orcan, despre premierul propus Mihai Tudose: Este un Făt-Frumos academic....

Jurnalistul Sabin Orcan, despre premierul propus Mihai Tudose: Este un Făt-Frumos academic. Robert Turcescu: Nu mai avem nici președinte. Toată lumea se uita la Iohannis ca să mai pună piedică tăvălugului pesedist

Directorul editorial al „România Liberă”, jurnalistul Sabin Orcan, discută, luni seara, cu deputatul PMP Robert Turcescu, cu senatorul PNL, Daniel Fenechiu și cu deputatul USR, Claudiu Năsui, în cadrul emisiunii X-Press, de pe postul B1 TV.

„Președintele Iohannis va anunțat, la ora 20,00, care este rezultatul consultării cu partidele. Propunerea PSD-ALDE este Mihai Tudose. Mai multe lucruri în neregulă cu biografia lui”, a spus jurnalistul Sabin Orcan.

„E o catastrofă de propunere de prim-ministru. Klaus Iohannis este într-o poziție perdantă – dacă îl nominalizează pe Tudose, ar putea să piardă din încrederea electoratului. Dacă nu o face, s-ar putea ajunge la o criză politică”, a spus Robert Turcescu.


Citește și:  Ministru cu zero realizări, propus în fruntea noului Guvern. Semnele de întrebare din biografia lui Mihai Tudose: competența, relația cu serviciile secrete și acuzațiile de plagiat

Mihai Tudose, sprijinit de PSD pentru postul de premier, a fost ministrul Economiei în guvernul Grindeanu, având zero realizari, potrivit raportului de evaluare al PSD. Până și locotenenții lui Dragnea s-au abținut la vot.


La rândul său, Daniel Fenechiu a afirmat: „Eu cred că posibilitate de a oferi o alternativă exista. Respect poziția partidului, dar sunt de părere că nedesemnarea unui candidat este o greșeală. O desemnare ar fi avut două valențe – că PNL își dorește guvernarea și că vom construi în jurul unui om apt”, a spus el.

Robert Turcescu a vorbit și despre propunerea PMP pentru funcția de premier: „Dacă Klaus Iohannis ar face pasul de a-l nominaliza, sunt convins că atât PNL, cât și UDMR, plus USR, ar sprijini această variantă. Siegfried Mureșan este din generația Macron și Trudeau”, a spus el.

„Este un om politic foarte decent”, a spus jurnalistul Sabin Orcan.

La rândul său, Claudiu Năsui a afirmat că „diferența nu putea fi mai clară între propunerea de premier făcută de PSD – Mihai Tudose, și poziția USR. Dl. Tudose a susținut că a cumpărat drepturile de autor pentru ideile din lucrarea de doctorat. Practic, avem cea mai proastă propunere pe care PSD putea să o facă. Tragedia acestui partid este că este condus de niște oameni certați cu legea”.

Jurnalistul Sabin Orcan l-a calificat pe Mihai Tudose drept un „Făt-Frumos academic”, întrucât a făcut mai multe specializări postuniversitare, în timp ce era deputat. 


Klaus Iohannis l-a nominalizat pe Mihai Tudose ca premier

„Miza mare aici nu este dl. Tudose, ci Justiția și Fondurile Publice. De ce este interesant PSD este să scape dl. Dragnea de pedeapsă. Totodată, îi interesează pușculița publică, acel PNDL; acolo se țin sub control toți primarii din țară. Președitele putea să refuze propunerea, cum a făcut-o în cazul doamnei Shhaideh”, a spus Claudiu Năsui.

La rândul său, jurnalistul Sabin Orcan s-a declarat „șocat”.

Robert Turcescu a subliniat că „dacă nu aveam premier, acum nu mai avem nici președinte. Toată lumea s-a uitat la Klaus Iohannis să mai pună piedică tăvălugului pesedist. Acum a invocat argumente slăbuțe, spunând că nu este o criză atât de mare”.

Și Daniel Fenechiu s-a declarat dezamăgit de anunțul președintelui Klaus Iohannis.

„Avem doar posibilitatea de a nu vota propunerea PSD în Parlament”, a spus Claudiu Năsui.


Președintele Klaus Iohannis a anunțat, luni seara, nominalizarea lui Mihai Tudose ca premier.

 „Am încheiat consultările pe care le-am avut astăzi cu reprezentanții partidelor, în vede. Câteva concluzii: PSD și ALDE susțin că au, în continuare, o majoritate în Parlament. Aceste două formațiuni au înaintat o propunere, pe dl. Tudose. Partidele din opoziție nu au avut propuneri concrete și nici nu a rezultat că ar avea o înțelegere. Această criză politică dăunează grav României – economiei, imaginii țării în lume. Opinia mea este că această criză trebuie terminată foarte repede. Trebuie să avem, cât se poate de repede, un Guvern care să rezolve problemele care au rămas nerezolvate și care au pornit din cauza conflictului intern din PSD. Așadar, îl desemnez pe dl. Tudose ca viitor prim-ministru. Va avea discuții în zilele următoare și se vor prezenta cu o echipă în Parlament. Solicit partidelor, nu doar PSD și ALDE, să se apuce de o agendă”, a anunțat președintele Klaus Iohannis.


Citește și:  Mihai Tudose, evaziune fiscală în cazul doctoratului plagiat. Premierul propus de PSD a făcut 11 cursuri în 10 ani, în timp ce era deputat | DEZVĂLUIRE ROMÂNIA LIBERĂ

Juriștii susțin că trocul în urma căruia Mihai Tudose și-a cumpărat un sfert din lucrarea de doctorat i-ar putea cauza probleme penale.


 

 

Știre în curs de actualizare.

Cele mai citite

Amenințarea teroristă cuprinde Europa. Italia a ridicat nivelul de securitate la maxim

Italia a anunţat că „vigilenţa şi controalele vor fi sporite” înainte de sărbătoarea religioasă de Paşte, ca urmare a atacului terorist petrecut la Moscova...

Ciolacu vede în capela de la Parlament un simbol al angajamentului nostru față de valorile naționale

Capela ortodoxă din Parlament nu este doar un loc de liniște și refugiu în fața provocărilor și tensiunilor zilnice, ci și un simbol al...

Cluburile participante în noul format al Champions League vor primi și mai mulți bani. Anunțul UEFA

UEFA le-a transmis federaţiilor membre şi cluburilor modul detaliat în care vor fi repartizaţi banii în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor, care se va...
Ultima oră
Pe aceeași temă