15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialJurnalistul Sabin Orcan, despre soțul vicepremierului Sevil Shhaideh: Akhram Shhaideh spunea că...

Jurnalistul Sabin Orcan, despre soțul vicepremierului Sevil Shhaideh: Akhram Shhaideh spunea că liderul Hezbollahului lucrează pentru binele umanității

Directorul editorial al ziarului România Liberă, Sabin Orcan, a declarat, la postul de televiziune B1 TV, că soțul vicepremierului Sevil Shhaideh a avut legături cu regimul lui Bashar al-Assad, dezinformând opinia publică cu materiale distribuite pe rețele sociale în care se susținea că gruparea terorist[ Hezbollah "lucrează pentru binele umanității".

"Nu sunt un avocat al domnului Shhaideh, dar acesta are licență în agronomie. De altfel, a fost angajat în Ministerul Agriculturii în Siria, apoi a venit în Constanța la RAJA. Problema domnului Shhaideh este că distribuia postări în care spunea că liderul Hezbollah lucrează pentru binele umanității, îi ținea partea lui Bashar al-Assad. Deci domnul Shhaided este un susținător al dictatorului sirian, condamnat inclusiv de România", a declarat jurnalistul Sabin Orcan.

"Domnul Shhaideh a mai lucrat pe poziția de consilier în Ministerul Agriculturii pe vremea domnului Constantin", a afirmat ;i parlamentarul Robert Turcescu. "Interesant este de studiat declarația de avere a familiei Shhaideh. Domnul Shhaideh avea legături de afaceri cu un alt domn venit din zona orientală care achiziționase niște spații în Gara de Nord", a mai adăugat fostul jurnalist.

Akram Shhaideh ocupă în prezent poziția de director de cabinet al unuia din secretarii de stat din Ministerul Agriculturii, potrivit unei declarații de avere postate pe site-ul Agenției Naționale de Integritate. 

El ar lucra cu Alexandru Dănuț Potor, fostul președinte al Federației Naționale a Grupurilor de Acțiune Locală din România, scrie și publicația locală InfoIalomita.ro. La rândul său, Akram Shhaideh a fost angajat la RAJA Constanța, cel mai mare operator public regional din România în domeniul alimentării populaţiei cu apă potabilă și al epurării apelor uzate.

Întrebat de jurnaliștii infoialomita.ro în ce condiții lucrează cu soțul lui Sevil Shhaideh,  Alexandru Dănuţ Potor, care ar fi fost propulsat de PSD în funcția de secretar de stat în Ministerul Agriculturii, a declarat că nu poate să ofere informații despre natura acestei colaborări.

„Nu pot să spun cum colaborez cu domnul Shhaideh, eu îmi fac datoria din punct de vedere instituţional, colaborez cu toată lumea… Că lumea stă să analizeze punct cu punct cine este angajat garantez că nu ăsta este interesul meu şi încerc să rămân în limitele normalităţii.”, le-a spus secretarul de stat  în Ministerul Agriculturii, Alexandru Dănuț Potor, jurnaliștilor de la InfoIalomița.ro. 





 

Cele mai citite

Un fost jucător al Realului ar putea deveni antrenorul celor de la Bayern Munchen

Potrivit unui raport vineri al DPA, există mari șanse ca Zinedine Zidane să semneze cu Bayern Munchen pentru a prelua conducerea echipei începând din...

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....
Ultima oră
Pe aceeași temă