10 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialFamilia Bodnariu şi-a recuperat copiii, după mai mult de jumătate de an

Familia Bodnariu şi-a recuperat copiii, după mai mult de jumătate de an

UPDATE: Ministerul de Externe, prin intermediul Ambasadei României la Oslo, monitorizează cu prioritate cazul Bodnariu şi continuă acordarea asistenţei consulare de specialitate, în limita competenţelor legale, a precizat MAE, vineri, în urma unei solicitări Agerpres. “În perioada 30 mai – 2 iunie s-au desfăşurat în cadrul Comitetului administrativ regional pentru afaceri sociale dezbateri cu privire la acest caz, în urma cărora s-a convenit retragerea dosarului privind preluarea celor 5 copii ai familiei Bodnariu de către Serviciul de Protecţie a Copilului. Misiunea diplomatică a luat legătura cu cetăţeanul român, tatăl copiilor, care a confirmat că, potrivit celor stabilite în înţelegerea dintre reprezentanţii legali ai familiei şi autorităţile norvegiene, aceştia urmează să revină în cadrul familiei, treptat, în perioada imediat următoare”, afirmă MAE. 

====

Familia Bodnariu şi-a recuperat copiii, după ce autorităţile norvegiene au luat decizia de a reîntregi această familie, după șapte luni cât au fost în grija statului, pentru că părinții au fost acuzați de abuz şi îndoctrinare religioasă

Reprezentanţii familiei au postat pe Internet un comunicat în care cer presei să nu fie deranjaţi o perioadă pentru a se putea reobişnui unii cu alţii. 

Redăm comunicatul: 

“Municipalitatea Naustdal s-a înțeles cu părinții să aducă toți cei cinci copii acasă! Vă mulțumim tuturor pentru dragostea, suportul, rugăciunile și implicarea dumneavoastră! Domnul să vă binecuvânteze și să vă răsplătească!

Deoarece urmează o perioadă de reintegrare și reacomodare a copiilor în casa părintească, este foarte important în zilele care urmează să respectăm nevoia de liniște și intimitate netulburată a familiei Bodnariu! 

Apreciem înțelegerea și colaborarea dumneavoastră!”

Citeşte şi Mii de persoane din București, Cluj și Timișoara, solidari cu familia Bodnariu

Amintim că autorităţile norvegiene au luat de acasă cei cinci copii ai familiei Bodnariu, în noiembrie 2015. Părinţii Marius și Ruth, un inginer şi o asistentă medicală, au fost acuzaţi de abuz şi îndoctrinare religioasă, iar copiii au stat şapte luni în grija autorităţilor norvegiene de protecţie a copilului, care i-au plasat în familii surogat. Barnevernet a intervenit după ce cele două fete, cele mai mari din familie, ar fi spus că primesc corecţii fizice de la părinţi. Atunci, și cei doi soți au recunoscut că și-au lovit copiii. 

Cazul a stârnit un val de proteste şi mitinguri în întreaga lume, iar autorităţile de la Bucureşti au negociat cu cele norvegiene pentru remedierea situaţiei. S-a făcut chiar şi un proiect de modificare a legislaţiei în domeniu. Și presa internațională a reacționat: de exemplu, BBC a realizat un documentar audio de 30 de minute despre cazul familiei Bodnariu, publicat pe site-ul instituției media. Astfel, protestatari de pretutindeni, cât și mai mulți specialiști norvegieni susțin că asistenții sociali intervin prea repede pentru a separa copiii de familiile lor, fără prea multe argumente, în special atunci când este vorba de familii de imigranți.

Citeşte şi Românii au depus o moțiune la Strasbourg, pentru familia Bodnariu

La începutul lunii aprilie, mezinul familiei a fost redat părinţilor, după ce o instanță din Norvegia a decis că acesta se poate întoarce acasă, anunţa atunci pastorul Cristian Ionescu, purtător de cuvânt al familiei: “Bebelușul Ezekiel este din nou împreună cu părinții lui! Slăvit să fie Dumnezeu! Continuăm lupta pentru reunificarea integrală a familiei Bodnariu!”

În 2 iunie, Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a adoptat un proiect de rezoluţie care vizează Norvegia şi care venea în sprijinul familiei Bodnariu. Senatorul PNL Ben-Oni Ardelean a anunțat, pe Facebook, că APCE a decis elaborarea unui proiect de Raport care va examina în ce măsură acţiunile abuzive din ultimii ani ale serviciilor sociale de protecţia copilului (Barnevernet) din Norvegia, inclusiv în cazul familiei Bodnariu, sunt compatibile cu standardele relevante ale Consiliului Europei, urmând ca rezoluţia să cuprindă recomandari de lege pentru autorităţile de la Oslo, potrivit Mediafax.

 

Cele mai citite

România are cu ajutorul reactoarelor modulare șansa să devină lider în sectorul nuclear civil european și global

Este nevoie de o viziune calibrată și integrată asupra proiectului reactoarelor modulare de mici dimensiuni în România, care va intra, în perioada următoare, în...

Marea Britanie ar putea interzice fumatul

Una dintre principalele cauze ale deceselor cauzate de cancer în Marea Britanie este fumatul, iar Rishi Sunak vrea să-l interzică. Mai exact, Marea Britanie este...

Mihai Trăistariu, despre faptul că Robert De Niro investește în Bulgaria: “E peste România”

Celebrul actor de la Hollywood, Robert de Niro, își inaugurează două hoteluri de lux pe litoralul Mării Negre, în Bulgaria, iar vestea a stârnit...
Ultima oră
Pe aceeași temă