13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportDragnea anunță înființarea unei comisii parlamentare care să verifice activitatea ANRE

Dragnea anunță înființarea unei comisii parlamentare care să verifice activitatea ANRE

Șeful PSD și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a anunțat, marți, într-o conferință de presă la Parlament, că liderii social-democrați au aprobat solicitarea premierului Mihai Tudose de a înfiinţa o comisie de anchetă parlamentară pentru a investiga „care a fost jocul preţului la energie în ultima perioadă”.

„Azi am discutat în coaliţie şi am aprobat solicitarea primului ministru şi mâine aprobăm în plenul reunit înfiinţarea unei comisii de anchetă pe ANRE, pentru că e bine să aflăm şi noi şi populaţia ce s-a întâmplat acolo şi care a fost jocul preţului la energie în ultima perioadă”, a spus Liviu Dragnea.

Totodată, premierul Mihai Tudose a spus că, în această vară, au fost identificate probleme legate de obligaţii legale ale ANRE, dar şi de lipsa unor proceduri.

„Dat fiind faptul că ANRE nu este în subordinea Guvernului, singura entitate capabilă să vadă ce este acolo, să facă lumină, este Parlamentul. Guvernul a solicitat Parlamentului o anchetă în acest sens”, a spus șeful Executivului.

La începutul lunii august, premierul Mihai Tudose i-a cerut ministrului Energiei, Toma Petcu, să iniţieze demersurile pentru a cere Parlamentului să demareze o anchetă la Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), după întârzirea unor licitaţii care a dus la scumpirea electricităţii.

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...
Ultima oră
Pe aceeași temă